fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Melissa

Student Spotlight: Meet Melissa

Onze studenten zijn stuk voor stuk inspiratiebronnen en dat beseffen wij ons bij Style School ByDanie maar al te goed. Waar de één oog heeft voor detail is de ander verslaafd aan glitter. Al onze stylisten in spe geven hun eigen visitekaartje af tijdens de opleiding. Vandaag spreken we cursist Fashion Styling Melissa Koelewijn over haar unieke look, toekomstplannen en ervaringen. Lees je mee?

1. Wie is Melissa Koelewijn (21) Een paar feitjes..

Ik kom uit Rotterdam en ben een echte ras Rotterdammer. Niet lullen, maar poetsen is mijn motto. Ik heb altijd geleerd dat je hard moet werken als je iets wilt bereiken. Sinds 3 jaar werk ik bij Men At Work als regio Visual Merchandiser. Ik ben voor acht winkels verantwoordelijk voor de styling, de etalages en het begeleiden van instore Visual Merchandisers. Daarvoor heb ik gestudeerd aan de Willem de Koning Academy in Rotterdam. Eerst twee jaar Fotografie en daarna een jaar Lifestyle en Design. Fotografie is en blijft echter een grote passie. Verder schrijf ik heel graag over mijn reizen en mijn dagelijks leven.

2. Waarom heb je voor fashion styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

De kunstacademie heb ik niet afgemaakt, ik vond het systeem te schools en leerde niet wat ik wilde leren. Toen ik met fotografie bezig was ontwikkelde ik al een nieuwsgierigheid om ook mijn eigen shoots te gaan stylen. Toen merkte ik eigenlijk al dat ik styling veel leuker vind dan fotografie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een opleiding op dat gebied die mij kon leren wat ik wilde leren en bij mij past. Dat is uiteindelijk Style School ByDanie geworden.

De Style School biedt mij alles waar ik naar op zoek was. Vooral het feit dat je alles direct in de praktijk brengt en echt wordt klaargestoomd voor modewereld. Vooral het ontwikkelen en uitwerken van concepten is helemaal mijn ding. Ik wil ook met iedere shoot een verhaal vertellen en er een boodschap in verwerken. Het is zo tof om door de cursus dit echt te kunnen ervaren en dat maakt dat ik styling alleen nog maar leuker ben gaan vinden. Met iedere shoot die ik voorbereid werk ik er naartoe om een mooi plaatje maar ook een mooi verhaal neer te zetten.

De cursus biedt mij de antwoorden waar ik naar op zoek was. Door zo concreet tips en tricks te kunnen uitvoeren merk ik dat ik hele grote stappen maak. Je krijgt echt de tools om alles in de praktijk te brengen. Daarnaast is het ook super tof dat we met mooie namen mogen werken zoals fashion fotograaf Martijn Senders en natuurlijk onze docenten Nancy Steeman en Xaviera Aubri. De puzzelstukjes vallen voor mij nu op hun plaats. Ik ben er klaar voor!

3. Wat is jouw signature look?

Fashion is voor mij een verkleedfeestje. Je kunt iedereen zijn wie je wilt en je kleden naar de mood die je hebt. Ik vind het een uitdaging om iedere keer weer iets nieuws te creëren. Yves Saint Laurent is een grote inspiratiebron voor me. Persoonlijk ben ik fan van een goede ripped jeans, boyish mannenschoentjes eronder en een top met een leren jasje en een hoedje om het af te stijlen. Beetje tombyish met een creatieve touch.

4. Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik heb er altijd van gedroomd om als stylist een vaste baan te hebben bij een magazine en daar zowel te kunnen schrijven als stylen en de meest bijzondere grote concepten te kunnen uitwerken. Tim Walker is mijn grote voorbeeld. Zoals hij een boodschap overbrengt met modeseries dat is ook mijn doel. Niet alleen een mooie foto maar ook een verhaal met een boodschap daarachter.

5. Wat is jouw fashion quote?

‘Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire’

Credits

Fotografie: Martijn Senders
Concept & Styling: Melissa Koelewijn
Hair and make-up artist: Patricia van Heumen via Angelique Hoorn Management
Models: Elite Models Amsterdam
Met dank aan: Nancy Steeman Styling

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.