fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Charlotte

Student Spotlight: Meet Charlotte

Elke week zetten we het verhaal van een van onze studenten in de schijnwerpers. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat zij hun ervaringen met jullie delen en wat zijn ze inspirerend. Deze week gaat Style School ByDanie de grens over voor de Belgische Charlotte Everaert. 

1.Wie is Charlotte Everaert (21) Een paar feitjes…

Extravagant, kleurrijk en always smiling is hoe je mij het beste kan omschrijven. Ik ontdekte de wondere wereld van de mode op mijn veertiende, door het fantastische, helaas ter ziele gegane magazine ElleGirl. Drie jaar geleden richtte ik mijn modeblog aliceroxy.com op, om mijn creativiteit de vrije loop te laten op het gebied van styling, grafisch ontwerp en fotografie. Hierdoor leer ik heel veel creatieve mensen kennen, ontwikkel ik mijn styling skills en werk ik samen met leuke merken. Mijn interesse ligt in het creëren van concepten, ik ben heel visueel ingesteld. Dat zie je zeker terug op mijn blog, waar ik mijn lezers wil inspireren met o.a. moodboards en style stories.

Ik woon nu bijna 3 maanden in Amsterdam, maar ik kan stiekem niet wachten om te verhuizen naar Antwerpen, dé modestad van België, om mijn carrière als styliste uit te bouwen!

2. Waarom heb je voor fashion styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb reeds diploma’s in Communicatiemanagement, Trendwatching & Digitale Marketing op zak, maar ik miste de creativiteit die ik via mijn blog wel kon uiten. Na een lange zoektocht kwam ik terecht bij het vakgebied Styling. Ik verdiepte me in het vak, las interviews met stylisten en ik wist snel dat ik mijn creativiteit en ideeën hier in kwijt kon.

Via Instagram kwam ik terecht bij de cursus Fashion Styling bij de Style School, die me erg aantrok door de praktische focus maar vooral ook door docente Xaviera Aubri, die mijn modegevoel indirect heeft aangewakkerd via ElleGirl. Ik greep dan ook de kans om haar te assisteren naast de lessen en ik heb de voorbije weken enorm veel bijgeleerd van haar. Ook de lessen zijn heel gevarieerd, vol praktische tips & tricks en het is bovendien fantastisch om samen te werken met ervaren fotografen en zo samen fantastische beelden te maken. Ik raad het iedereen aan die een carrière als styliste ambieert!

AliceRoxy.com

3. Wat is jouw signature look?

Heel kleurrijk, vol leuke printjes en stofjes zoals faux fur, patent leather en glitters. Extravagant dus, maar wel gebalanceerd, nooit over de top. Het is leuk dat ik er door mijn kledingstijl erg uitspring. Mensen associëren kleur en prints meteen met mij. Zo probeer ik me ook te profileren op social media en het is ook de rode draad op mijn blog. Mijn brand identity zeg maar. Ik vind het jammer dat in België weinig mensen kleur durven te dragen, dus ik probeer hen via mijn blog te tonen dat het leuk en helemaal niet eng of over de top kan zijn!

4. Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Na de opleiding verhuis ik naar Antwerpen (ik kom oorspronkelijk uit Gent, België) en begin ik mijn carrière als freelance styliste uit te bouwen. Veel netwerken, naar events gaan en mijn online visibility nog meer verhogen is in de beginfase topprioriteit voor mij. Verder wil ik mijn portfolio uitbouwen door samen te werken met beginnende, getalenteerde fotografen en make-up artists. Hopelijk word ik opgemerkt door de bladen en potentiële commerciële klanten, maar met de juiste aanpak moet dat zeker lukken. Ik ben heel positief ingesteld en ik denk dat als je heel sterk in iets gelooft, het ook zal gebeuren!

5. Wat is jouw fashion quote?

I love quotes! Wat een moeilijke keuze… Ik vind “celebrate tiny victories” een goeie, omdat het je doet stilstaan bij de dingen die je al hebt bereikt. Als je dat niet doet, loop je de kans nooit tevreden te zijn. Blijven doelen stellen voor jezelf, maar ook stilstaan bij de dingen die ja al hebt bereikt, dat is de formule voor succes & happiness!

“Celebrate tiny victories!”

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.