fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Marielle

Student Spotlight: Meet Marielle

Ook deze week zetten we met liefde weer een van onze studenten in het Style School zonnetje. Zij zijn niet alleen onze cursisten, maar inspireren ons ook met hun ervaringen, manier van denken en liefde voor mode. Deze week vertelt Marielle je alles over haar grote droom!

Vraag 1: Wie is Marielle van den Heuvel (22)? Een paar feitjes..

Ik ben 22, woon in Helmond en studeer aan TMO fashion Business School in Doorn. Dit is een particuliere hogeschool en maakt onderdeel uit van Stichting European Fashion Business School (EFBS), een opleidingsinstituut dat zich richt op het professionaliseren van de modebranche. Naast mijn opleiding ben ik parttime werkzaam als verkoopmedewerkster voor het dameskledingmerk Expresso Fashion BV in de Bijenkorf Eindhoven. I love Fashion, en verdiep mij dan ook graag in de laatste fashion-en lifestyle trends, door het bijwonen van events, sample sales en relevante cursussen, het lezen van vakbladen, het volgen van modeblogs, verschillende Social Media platvormen en websites. Mijn familie, vrienden en vriend zijn bovenal mijn grote steun en toeverlaat. Ik vind het heerlijk om omringd te zijn door mensen die mij gelukkig maken en in mij geloven.

Vraag 2: Waarom heb je voor Personal Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik ben in aanraking gekomen met Style School ByDanie, door een vriendin die zelf ook de personal styling cursus heeft gevolgd met veel enthousiasme. Ik wilde graag mijn kennis op het gebied van adviseren verbreden en daarmee mijn verkoopskills verrijken. Mijn passie is om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl, waarbij het in balans brengen van het uiterlijk en het innerlijke gevoel voor mij een must is.

Style School By Danie is een waardevolle bijdrage op mijn TMO carrière en mijn huidige baan als verkoopmedewerkster. Vooral de basistechnieken hoe je stylist wordt en hoe je een onderneming kunt starten en daarin succesvol kunt zijn. Ook vond ik het super om backstage bij de Finale van de Elite Modellook te mogen werken. Op deze manier heb ik de kans gekregen de theorie in de praktijk toe te passen.

Daarnaast heb ik heb geleerd dat een eigen stijl/ signature creëren erg belangrijk is. Wie jij bent, moet je vertalen naar je kleding. Daarmee kun je anders zijn dan anderen. Ik raad iedereen die iets met styling wil gaan doen aan om een cursus bij StyleSchool ByDanie te gaan volgen.

Vraag 3: Wat is jouw signature look?

Mijn signature look is klassiek, modern, elegant en vrouwelijk, maar ook casual en sportief. Ik mix graag nette kleding met basics en een eyecatcher. Zo draag ik bijvoorbeeld graag een jeans met een klassieke blazer of een klassiek jurkje. Op mijn vrije dag kan ik het ook heerlijk vinden om sneakers te dragen met een jeans en een vest of een baseball jacket. Alles draait om het mix and matchen.

Vraag 4: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Na de cursus wil ik graag eerst mijn afstudeerstage op TMO succesvol afronden en mijn HBO diploma halen. Daarna wil ik zo veel mogelijk ervaring opdoen en mijn kennis verbreden met een uitdagende baan en/of het doorlopen van verschillende stages. Mijn uiteindelijke droom is om vanuit daar een eigen label op te zetten en een commercieel professional te zijn in de Fashion wereld, net zoals Danie Bles. Het lijkt mij heerlijk om iedere dag met plezier en passie voor je vak bezig te zijn. Ik kom uit een ondernemingsgezin en merk ook steeds meer aan mezelf dat ondernemen in mijn bloed zit. Ik ben een echte doorzetter, weet wat ik wil en houd van heel hard werken. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat mijn droom werkelijkheid wordt.

Vraag 5: Wat is jouw fashion quote?

‘The sky is the limit’, dat is mijn motto. Het draait om durven, doen en doorzetten en als je echt voor iets gaat, kunnen al je dromen uitkomen. Dus: go for it!!

“The sky is the limit”

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.