fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Joanne

Student Spotlight: Meet Joanne

Iedere week zetten we een van onze studenten in de schijnwerpers. Niet alleen omdat we ze onwijs inspirerend vinden, maar ook omdat je zo een goed beeld krijgt van wat de cursisten van de Style School vinden. Vandaag vertelt Joanna Uland over haar stage bij Danie Bles en haar ervaringen!

Vraag 1: Wie is Joanne Uland (20) Een paar feitjes..

Ik kom uit een klein dorpje genaamd Lekkerkerk vlakbij Rotterdam maar ben er eigenlijk nooit te vinden. Het liefst ben ik in steden waar iets te beleven is en waar ik kan winkelen. Het aankleden van mensen zoals mijn ouders, broer, vriendinnen is mijn favoriete bezigheid. In alles is terug te zien dat mode mijn passie is en daar ben ik nu ook 24/7 mee bezig. Ik heb twee maanden geleden een nieuwe baan gekregen als Assistent Manager en heb eigenlijk altijd in winkels gewerkt. Dit heb ik 2 weken geleden opgegeven om stage te gaan lopen bij Danie Bles en om mijn eigen bedrijf te beginnen. 1 januari is mijn eigen bedrijf in personal styling werkelijkheid geworden en vanaf 4 januari ga ik voor een half jaar naar Amsterdam voor mijn stage en wie weet misschien wel langer dan dat.

2. Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb meerdere gesprekken gehad over de keuze personal of fashion styling en weet tot vandaag nog steeds niet wat mij het gelukkigst maakt. Daarom heb ik ervoor gekozen om na personal styling nog de cursus fashion styling te doen. Voor deze cursus deed ik eigenlijk maar wat, ik werkte in winkels en deed een thuisstudie HBO bedrijfskunde fashionmanagement, tijdens deze cursus ben ik er achter gekomen dat dit echt iets is wat ik voor de rest van mijn leven wil doen.

De lessen geven mij en de andere meiden ontzettend veel inspiratie om je dromen na te jagen. Dit komt niet alleen door de onwijs gave gastlessen maar ook door onze fijne leraressen Kelly en Annabelle. Na een goed gesprek met Kelly en Annabelle heb ik ervoor gekozen om mijn leven 360 graden om te draaien en ik ben ze hier ontzettend dankbaar voor. Ik vind het nu al jammer dat de lessen na 7 januari ophouden.

Vraag 3: Wat is jouw signature look?

Eigenlijk heb ik geen echte signature look, als het maar anders is. Ik kan de ene dag als tomboy gekleed zijn en de andere dag op hoge hakken met een rokje. Het is altijd anders. Ik ben allergisch voor outfits die kloppen, ik voel me ook niet fijn in een outfit die te gewoon is. Ik ben gek op een cowboy lookje maar vind glitter ook te gek. Ik hou van Dr Martens maar ook van overknee laarzen. En voor nu ben ik echt de allergrootste fan van de flared jeans!

Vraag 4: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Voor het eerst in mijn leven ben ik super relaxt over wat ik wil. Ik wil gewoon gaan rocken in de fashion. Of dit nou in personal styling of fashion styling is, als het maar styling is en ik weet zeker dat dit gaat lukken! Mede dankzij Danie Bles en de Style School kan ik er eindelijk voor gaan!

Vraag 5: Wat is jouw fashion quote?

Dressing is a way of life – Yves Saint Laurent

”Dressing is a way of life”

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.