fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Loes

Student Spotlight: Meet Loes

Style School ByDanie zet elke week één van haar cursisten in de spotlights. Deze week vertelt de inspirerende en reislustige Loes Prins over haar avonturen, de rode modedraad in haar leven en wat het styling beroep zo leuk maakt. Nieuwsgierig geworden naar Loes? Lees dan snel verder.

Vraag 1: Wie is Loes Prins (39)? Een paar feitjes..

Ik ben Loes Prins (39) en woon met veel liefde en plezier in Amsterdam samen met mijn man en onze vier jonge kinderen. Mijn loopbaan startte met de studie Nederlands, Communicatie & Cultuur, waarna ik jaren werkzaam ben geweest op het gebied van communicatie in het bedrijfsleven. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kon en uiteindelijk ben ik docent Nederlands geworden.

Dit veranderde toen ik 10 jaar geleden samen met mijn man naar Londen vertrok. Hier heb ik Engels gestudeerd, verschillende drama cursussen gevolgd en werkte ik in een vintage winkel in Nothing Hill. Een erg inspirerende werkplek! Afgelopen jaar gingen we met het gezin opnieuw op avontuur en woonden we een jaar lang in de Verenigde Staten of te wel ‘Living the Californian dream’. Ondanks alle avonturen is er altijd een rode draad in mijn leven geweest, namelijk fashion, kleding en shoppen!


Vraag 2: Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Mijn zus, moeder en vriendinnen zijn me regelmatig komen opzoeken overal te wereld om samen te shoppen. Ik doe dan niets liever dan “voor-shoppen”, setjes maken en ze allemaal leuke shop tips geven. Van kleine boutiques tot fleamarkets, van vintage stores tot Selfridges en van Nordstrom tot Noordermarkt. Ik was dus als het ware al een beetje hun personal shopper.

Toen ik in de USA via social media over de Style School van Danie Bles las, dacht ik: “Yes this is it!” En de grap is dat iedereen die mij goed kent zegt; “hèhè, ga je er nu eindelijk iets mee doen?”. Mijn antwoord is volmondig ja!

Tot zover vind ik de lessen erg inspirerend. Vooral door veel zelf te doen en veel in’s & out’s te horen van professionals uit het vak leer je veel. De Style School kent een zeer gevarieerd lesprogramma en een gemêleerde groep, wat het leerzaam maakt en het naar school gaan extra leuk. Personal stylen en smaak is een kwestie van gevoel. Te gek om daarbij commentaar en opbouwende kritiek te krijgen van de zeer gewaardeerde professionals zoals Kelly Huijsman (styliste ByDanie) en Annic van Wonderen.

“Style School ByDanie kent een gevarieerd lesprogramma wat naar school gaan extra leuk maakt.”

Vraag 3: Wat is jouw signature look?

Zelf ben ik een enorme jeans fan. Van spijkerbroeken tot shorts en van rokjes tot overalls, gecombineerd met sneakers of een mooie loafer. Daarnaast vind ik het leuk om de set af te maken met een beetje ‘crazy socks’. Je zult me niet snel volledig in het zwart zien en ik ben ook geen jurkjes type. Ik probeer mijn looks niet ‘te serieus’ te maken, het mag best ‘niet kloppen’ of een vraag oproepen door de ‘miss match’ die ik er in verwerk.

Vraag 4: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Wat dit beroep voor mij zo leuk maakt is de persoonlijke kant. Natuurlijk is er de liefde voor fashion, maar voor mij is het állerbelangrijkste: het laten ‘shinen’ van je client. Het ultieme moment is dat degene met of voor wie je shopt enorm blij wordt. En dat zijn of haar zelfvertrouwen groeit waar je bij staat. Dié kick, dat is mijn absolute drijfveer.

Ik ben van plan om me vanaf nu helemaal te richten op personal styling. Binnenkort gaat mijn website live. Naar aanleiding van de masterclass ondernemen van Annic van Wonderen, heb ik de koe bij de horens gevat, me ingeschreven bij de KvK, visitekaartjes laten maken en living the dream!

Vraag 5: Wat is jouw fashion quote?

“ miss match is soms juist de perfect match ” – Loes Prins

Other stories

Other stories

Results: Still Shoot

Results: Still Shoot

Met still life styling, ofwel product styling, verzorg je niet de styling van de modellen maar de styling van items…
Vrijwerk shoot van Frauke

Vrijwerk shoot van Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.