fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Nathalie

Student Spotlight: Meet Nathalie

Tijdens de wekelijkse Student Spotlight zetten we graag onze cursisten in het zonnetje. Deze week is Personal Styling cursiste Nathalie aan de beurt. Deze positieve en inspirerende Amsterdamse vrouw vertelt over haar modeplannen voor de toekomst, haar ervaringen met de Style School en haar favoriete stijliconen.

Vraag 1: Wie is Nathalie van Iperen (33)? Een paar weetjes..

Ik woon in Amsterdam en ik ben sinds 13 jaar werkzaam voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hier ben ik begonnen als administratieve kracht en inmiddels al vier jaar medisch assistent. Ik ben opgeleid tot sociaal pedagogisch werker, maar ik heb in dit vakgebied nooit gewerkt.

Ik ben getrouwd met Wouter en ik ben moeder van een zoon van bijna 4; Denzel. Mijn man heeft een onderneming en ik help en adviseer hem waar nodig. Ik houd het meest van mijn gezin, familie en goede vrienden. Ik ben gek op mijn leven en ik ben dan ook een echte levensgenieter. Lachen met mijn kind is iets wat ik het allerliefste doe!

Momenteel ben ik bezig om mijn eigen onderneming op te zetten en van mijn hobby mijn beroep te maken. De website is al in de maak! Het is de bedoeling om te gaan bloggen over lifestyle & fashion en om een webshop aan mijn blog te koppelen. Ik heb nog veel meer ideeën, maar die houd ik nog even voor me. Via mijn social media kanalen kunnen jullie de ontwikkelingen volgen!

Vraag 2: Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaren als kleedster gewerkt tijdens modeshows. Ik werkte tijdens shows van verschillende merken achter de schermen in het Kurhaus, het Hilton en het Tropenmuseum. Dit was mijn eerste kennismaking met de modewereld en het was liefde op het eerste gezicht! Sinds mijn bezoek aan Amsterdam Fashion Week in 2015 weet ik zeker dat mijn toekomst in de mode ligt en ik besloot toen dat het tijd werd om mij te gaan oriënteren. Zo ontdekte ik de opleiding Personal Styling van Style School ByDanie. Ik nam al regelmatig de kasten van familie en vriendinnen onder handen en ik was al gewend om iedereen te adviseren over kleding en het maken van setjes. Deze opleiding kwam dus als geroepen! Zo kan ik mezelf verder ontwikkelen binnen dit vakgebied.

“Mijn eerste kennismaking met mode was liefde op het eerste gezicht” – Nathalie

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het contact met mensen, het adviseren en het zelfvertrouwen van mensen een boost geven. Ik vind het een enorme kick als een vrouw complimenten over haar outfits krijgt als zij de sets draagt, die ik heb samengesteld. Een compliment krijgen en geven doet een mens zo goed. Je maakt iemands dag! Heerlijk!

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

De garderobe-analyses en personal shoppings die ik heb gedaan sinds ik ben gestart met de opleiding, zijn nu meer onderbouwd. Voorheen ging het voornamelijk op gevoel en dat klopt ook vaak wel, maar nu kan ik beter uitleggen waarom iets wel of niet klopt. Gevoel is niet altijd makkelijk uit te leggen.

Vraag 5: Wie is je inspirator, jouw stijlicoon? Of wie zou je graag willen stylen?

Op het gebied van fashion: Victoria Beckham, Olivia Palermo, Gigi Hadid en Sylvie Meis. Deze dames zijn altijd tot in de puntjes verzorgd en wat mij betreft niet alleen op het gebied van fashion en het dragen van de juiste kleding. En daarnaast beschikken zij over veel meer dan goede looks en fashionable outfits. Ze zijn namelijk ook nog eens intelligent, beschikken over een goed zakelijk inzicht en werken hard. Van zo’n combinatie kan ik heel erg geïnspireerd raken.

Vraag 6: Wat is jouw fashion quote?

Van Coco Chanel: “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening”.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.