fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Marenka

Student Spotlight: Meet Marenka

De Style School ByDanie cursisten maken van elke les weer een feestje dankzij hun enthousiasme en inzet. Deze week staat Marenka van Vuuren in de schijnwerpers en vertelt ze je alles over haar favoriete stijlicoon, haar signature look en haar passie voor mode. Lees je mee?

Vraag 1: Wie is Marenka van Vuuren (34)? Een paar feitjes..

Ik woon in Maarssen, ik heb de vakschool voor mode en kleding gedaan en ik ben daarna zeven jaar werkzaam geweest als accountmanager voor interieurstoffen. Na mijn opleiding heb ik samen met mijn man ‘Van Vuuren Projecten’ opgericht. Wij verzorgen alles met betrekking tot huizen en interieur. Het verbouwen en/of aankleden van een huis of alleen het schilderwerk, een nieuw behang of het restylen van je woonkamer. Wij doen het allemaal graag.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om lekker te genieten met mijn gezin, vrienden en familie. Ik sport graag, ben veel bezig met de styling van mijn eigen huis en uiteraard ben ik dol op shoppen. In de zomer vind ik het heerlijk om een terrasje te pakken, te gaan varen of een reis te maken.

Vraag 2: Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb voor de cursus Personal Styling bij Style School ByDanie gekozen omdat mode en styling mijn passie is. Hier word ik het meest gelukkig van. Ik doe natuurlijk ook veel met interieur en de stoffen die ik daarbij gebruik zie ik dan vaak weer terug in de mode van nu. Het lijkt me te gek om interieurstyling en modestyling met elkaar te combineren.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Mijn icoon is Kate Moss, maar vooral door haar eenvoud.”

Vraag 3: Wie is je inspirator, jouw stijlicoon?

Ik raak vooral geïnspireerd door mensen om me heen. Tijdens de cursus hebben we een aantal gastlessen gehad die mij erg geïnspireerd hebben. Natuurlijk de gastles van Danie Bles zelf. Zij heeft zoveel gedaan en meegemaakt en haar stijl is echt te gek.. Ook Famke Mesman van Faf Styling vind ik een topvrouw. Haar plan van aanpak, haar stijl en ook het feit dat zij mode en interieur zo goed met elkaar weet te combineren vind ik inspirerend. Verder was de gastles van ondernemer Annic van Wonderen erg motiverend. Zij heeft zo’n doorzettingsvermogen en positieve spirit. Ik hou ervan!

Mijn stijlicoon is Kate Moss, maar vooral door haar eenvoud.

Vraag 4: Wat is jouw signature look?

Mijn signature look is denk ik een combinatie van stoer en chique. Als ik uitga dan voeg ik vaak een touch of glamour toe. Ook heb ik in mijn outfit vaak items die met elkaar matchen. Dat is soms misschien té kloppend, maar ik hou ervan en ik val er denk ik ook wel door op.

Vraag 5: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik hoop een topper te worden in het combineren van interieurstyling en modestyling. Mijn hart ligt bij mode, dus ik hoop een succesvol bedrijf te runnen en mijn klanten te inspireren en gelukkig te maken met mijn diensten.

Vraag 6: Wat is jouw fashion quote?

‘Everyday is a fashion show and the world is the runway’ – Coco Chanel.

Other stories

Other stories

Results: Still Shoot

Results: Still Shoot

Met still life styling, ofwel product styling, verzorg je niet de styling van de modellen maar de styling van items…
Vrijwerk shoot van Frauke

Vrijwerk shoot van Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.