fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Lieke

Student Spotlight: Meet Lieke

Lieke Karst is student Fashion Styling bij Style School ByDanie en is verslaafd aan mode en Pinterest. Benieuwd hoe deze Alkmaarse fashion lover de opleiding ervaart en wat haar droom is? Lees haar hele verhaal.

Vraag 1: Wie is Lieke Karst (21)? Een paar feitjes…

Ik woon in het centrum van Alkmaar. Het liefst zit ik de hele dag met een bak vol tijdschriften en boeken waar ik uren in kan rondneuzen en ideeën op kan doen. Ik ben verslaafd aan Pinterest. Mijn mobiel zit dan ook vol inspiratieplaatjes!

Ik houd niet van mensen die stilzitten en ik ben daar zelf ook slecht in. Ik ben het liefst op 10 plekken tegelijk!

Vraag 2: Waarom koos je voor Fashion Styling en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Fashion trok mij altijd al aan. Ik kan uren voor de spiegel staan en mij 20 keer omkleden tot dat ik denk “ja dit is het!”. Ook mijn zusje moet het vaak ontgelden. Als ze langskomt, kleed ik haar weer opnieuw van top tot teen aan. Dan pas kunnen we weg.

De lessen vind ik echt te gek. De docenten geven zo leuk les. Ze zijn zeer verschillend, waardoor alle kanten van het vak worden belicht. Na elke les ga ik met een hoofd vol ideeën, inspiratie en de leukste huiswerkopdrachten naar huis.

“Olivia Palermo is mijn inspiratiebron”

Vraag 3: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik hoop dat mijn webshop straks heel goed loopt, dat ik daar al mijn tijd en energie in kan stoppen en met de leukste kledingmerken kan samenwerken. Mijn droom is om een eigen mini collectie op te zetten, die ik zelf ontwerp en ook kan verkopen via mijn webshop. Dat zou ik echt te gek vinden! Ik ben een echte doorzetter, dus mijn droom komt vast wel uit.

Vraag 4: Wie is je stijlicoon?

Mijn stijlicoon is Olivia Palermo. Ik denk dat ik niet de enige ben. Haar stijl spreekt mij heel erg aan, alles klopt altijd precies!

Vraag 5: Wat is jouw fashion quote?

Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.