fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Juli

Student Spotlight: Meet Juli

Elke week zetten we één van onze studenten in de spotlights. Deze week de enthousiaste Julie Overgoor. Ze vertelt waarom fashion styling zo leuk is, wat haar toekomstplannen zijn en over haar favoriete stijlicoon.

Vraag 1: Wie is Julie Overgoor? Een paar weetjes….

Ik woon in Vught en werk momenteel in de horeca om wat bij te verdienen. Ik ben dol op alles wat met kleding te maken heeft. Zo ben ik dol op creëren van sets, het shoppen van kleding en accessoires, het bedenken van concepten en daarnaast lees ik graag fashion magazines. Ik ben echt verslaafd aan up-to-date zijn. Eigenlijk wil ik de trend al weten ‘before de date’. Je kunt dus wel zeggen dat ik een beetje last heb van Fomo. In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen: nieuwe plekken ontdekken, afspreken met vriendinnen en ideeën uitwerken. Mijn favoriete stad is London. Vorig jaar woonde ik hier een paar maanden om mijn Engels te verbeteren. Het is zo’n belangrijke taal in de internationale communicatie.

Vraag 2: Waarom heb je voor fashion styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Op een feestje van een vriendin ontmoette ik een meisje die al de cursus Personal Styling deed. Zij vertelde er zo enthousiast over dat ik ook eens naar het cursusaanbod van Style School ByDanie keek. Na een bezoek aan de open dag was ik meteen enthousiast en gaf ik mij op voor Fashion Styling.

Omdat ik graag nog verder wil studeren, hoop ik dat ik binnenkort word toegelaten bij het AMFI. Als dat niet lukt, lijkt Internationaal Ondernemen in Antwerpen mij ook heel leuk.

“Je leert meteen contact leggen met mensen uit de fashion industry!”

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Elke dag is anders. Andere mensen, andere locatie, andere items. Het is dan ook erg belangrijk om flexibel te zijn, omdat alles eigenlijk per minuut kan veranderen. Dit kan natuurlijk stressvol zijn, maar ik zie dat juist als een extra uitdaging. Als je het resultaat ziet wat je samen met een team hebt bereikt, is dat het allemaal dubbel en dwars waard. Onder stressvolle situaties ontstaan de beste ideeën.

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Ik zou het echt super leuk vinden om als stylist aan de slag te gaan. Dat ik het geleerde toe kan passen in shoots. Van shoppings, sets maken, bookings tot props verzamelen. Door deze cursus weet je zoveel meer over fashion styling en leer je ook meteen contact leggen met mensen uit de fashion industry en je medecursisten.

Vraag 5: Wie is je inspirator, jouw stijlicoon? Of wie zou je graag willen stylen?

Mijn ultimate stijlicoon is Chiara Ferragni. Het leuke aan haar stijl vind ik dat zij draagt wat ze zelf leuk vindt. Ze combineert high-end fashion, echte glamouritems, met vintage sieraden, stoere bomberjacks of querky zonnebrillen.

Vraag 6: Wat is jouw signature look?

Mijn signature look is toch wel dat ik altijd iets van glamour uit wil stralen, een polished look, met een funny detail. Zoals een chique jurkje met een funny clutch, of net even een glittertje toepassen of een leuk printje in je outfit verwerken. Het gebruik van accessoires vind ik echt een toevoeging om je eigenheid te kunnen laten zien.

Vraag 7: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Mijn droom is een eigen winkel. Waarschijnlijk met de naam ‘SEE JULIE’. Iedereen mag gezien worden in zijn eigen stijl, met een beetje hulp van mij. De winkel wordt een experience; een stylish interieur, gave accessoires, mooie bloemen, en elke vrijdag een artiest, dj, sieradenontwerper of leuke DIY. Het lijkt mij super leuk om de inkoop voor mijn winkel te doen. Een uitdaging om nieuwe items te verzamelen voordat ze een trend worden en nieuwe merken ontdekken die een jaar later door de ‘it – girls’ en bloggers worden gedragen. Zo blijf je jezelf uitdagen en vernieuwen.

Vraag 8: Wat is jouw fashion quote?

‘Everywhere you go is your own fashion show’ – Julie

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.