fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Sophie

Student Spotlight: Meet Sophie

Sophie volgt de cursus Personal Styling bij de Style School ByDanie. Benieuwd wat deze Amsterdamse fashionista van de cursus vindt en wat haar toekomstplannen zijn? Lees er snel meer over!

Vraag 1: Wie is Sophie Lamkin? Een paar weetjes….

Ik ben mama van Nev (2) en de vrouw van John. Ik ben ambitieus in mijn werk als accountmanager voor het mooiste en leukste mediamerk: LINDA. We wonen in hartje Amsterdam en ik heb absoluut een passion for fashion. Mode is er met de paplepel ingegoten. Ik heb namelijk een hele modieuze moeder, die visagist/ grimeuse is. De afgelopen tien jaar werkte ik voor de mooiste mediamerken als Marie Claire, Cosmopolitan, Beau Monde en Grazia.

Wordt de passion steeds meer een addiction? Ja zeker, maar een gezonde variant en dat smaakt naar meer. Wat ik er precies mee wil, weet ik nog niet. Daar hoop ik met de cursus achter te komen.

Mijn kleine man is absoluut mijn nummer 1 en ik ben dol op samen met hem en mijn vriend John leuke dingen doen. Daarnaast zijn mijn vriendinnen en familie super belangrijk voor mij. Zij moedigen mij ook aan om nu echt eens iets te doen met mijn passie voor mode en ik word weer super blij van hun enthousiasme.

Vraag 2: Waarom koos je voor de cursus Personal Styling bij de Style School ByDanie?

Hier en daar werd ik al weleens gevraagd voor stylingtips, shoppen voor bekenden en OOTD voor diverse blogs. Ik merkte dat ik het ook echt steeds leuker begon te vinden om er iets mee te doen. Vooral als je ziet hoe blij je er mensen mee maakt.

Vraag 3: Hoe vind je de lessen tot nu toe? 

Gevarieerd en je werkt echt toe naar een concreet doel. Doelstellingen zijn er juist om hier en daar bij te schaven en dat doe ik dus ook. Elke les weer kom ik dichterbij datgene wat ik er uiteindelijk uit wil halen.

“De lessen zijn gevarieerd en je werkt toe naar een concreet doel”

Vraag 4: Wat ga je na de cursus met het geleerde doen? 

Ik wil vooral een inspiratiebron zijn en personal styling advies geven voor speciale gelegenheden. Denk aan een bruiloft, sollicitatie of date. Daarnaast denk ik erover om te gaan vloggen. Ik ben al met iets concreets bezig, maar kan en mag daar nog niet te veel over vertellen. Projectje ‘wordt-vervolgd’.

Vraag 5: Wat vind je dé modemusthave dit seizoen?

Off-shoulder bloesjes. Ik kan altijd een beetje doorslaan in een item als ik het echt helemaal te gek vind. Je raadt het al… ik heb dus inmiddels off-shoulder blousjes/tops in alle kleuren, prints en stofjes.

Vraag 6: Welk fashionitem staat nog op je wishlist? 

Hét perfecte leren jasje, liefst een beetje ‘used’.

Vraag 7: Favoriete Instagrammer/ blogger? 

Soraya Bakhtiar, Bo Mulder van Sea of Bees en de Zweedse fashion editor Hanna Mw. Daarnaast ben ik dol op de shoppingfilmpjes van Danie Bles en volg ik de vlogs van Jamie Li en Josh Veldhuizen. Josh staat qua stijl heel ver van mij af, maar haar vlogs zijn leuk, gevarieerd en snel. Vlogs moeten namelijk lekker kort zijn. Snackable content, zoals we dat bij LINDA.tv noemen.

Vraag 8: Grootste fashion fail en waarom?

Tja, ik ben geboren in 1981 en dus opgegroeid in de jaren 90. Dan maakte ik een (hakke)dansje en een sjansje in mijn Cavello, Nike air max en capuchon trui van Champion… oei!

Ook de cursus Personal Styling volgen? Klik dan hier voor alle informatie die je nodig hebt.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.