fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Sarah

Student Spotlight: Meet Sarah

Elke week staat één van onze studenten in de spotlights. Deze keer is dat Sarah Cheikh, cursist Fashion Styling. Deze Brabantse volgde eerder al de cursus Personal Styling. Benieuwd waarom ze ook nog voor Fashion Styling koos en wat het vak volgens haar zo leuk maakt? Lees snel haar verhaal!

Vraag 1: Wie is Sarah Cheikh (20)? Een paar weetjes….


Ik werk bij de kledingzaak van Nikkie Plessen in Den Bosch. Ik vind het heerlijk om op zondag uitgebreid te brunchen en dan door de stad te slenteren om alle nieuwe collecties in de winkels te bekijken. Verder ben ik verslaafd aan nagels lakken, inspiratie opdoen op Pinterest, it-girls volgen en de blog lezen van de Style School ByDanie. Op het gebied van mode vind ik het fantastisch als een vrouw zelfvertrouwen heeft. Dat maakt haar 10 x interessanter. Ik houd ervan.


Vraag 2: Waarom heb je voor fashion styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Eerder al volgde ik de cursus Personal Styling bij de Style School ByDanie. Daar heb ik al ontzettend veel geleerd. Nog voordat ik mijzelf officieel personal stylist mocht noemen, wist ik dat ik ook de cursus Fashion Styling wilde doen. Nóg meer leren en nóg meer uitdagingen.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Geen enkele dag is hetzelfde. Je ontmoet zoveel mooie inspirerende mensen met wie je weer kan samenwerken. Het is heerlijk om elke dag creatief bezig te zijn, anders te kijken en oplossingen te bedenken om nét dat mooie beeld te vangen.

” You can never be overdressed or overeducated ”

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Alle kneepjes van het vak die ik leerde tijdens de cursus Fashion Styling neem ik mee tijdens het assisteren van een stylist. In mijn ogen leer je het meeste door te doen en dat is precies wat ik ga doen.

Vraag 5: Wat is je favoriete winkel/online shop?


Ik houd van een combinatie tussen dure, mooie merken en vintage. Het is voor mij een sport om in elke winkel net de leuke dingetjes er tussenuit te pikken die ik in bladen, op blogs en tijdens de fashion weeks zie.

Vraag 6: Wat is jouw signature look?


Ál-tijd rode lippenstift. Dat maakt elke look af. Verder houd ik enorm van een combinatie tussen vrouwelijk en stoer. Een jurkje in een fijn stofje in combinatie met een stoere boot. Maar ook leather pants met mooie hakken eronder.

Vraag 7: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik hoop in de toekomst zelfstandig stylist te zijn, veel te reizen, mooie modereportages te stylen en meiden zoals mijzelf en mijn lieve medestudenten te helpen om hun passie waar te maken.

Vraag 8: Wat is jouw fashion quote?


You can never be overdressed or overeducated.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.