fbpx Skip to content

Interview: Amanda Rijff

Interview: Amanda Rijff

Amanda Rijff is dé visagist van Nederland voor fashion magazines, catwalks en bekend Nederland. Daarnaast is ze educator op de Style School en leert ze onze cursisten alle kneepjes van het beautyvak. Wij vroegen Amanda het hemd van het lijf >

Vraag 1: Jouw signature is de flawless face. Vertel er eens iets meer over.

Een flawless face houdt in dat je de beste kenmerken naar voren haalt en de minder sterke verdoezelt. Het is opgemaakt zijn, zonder er opgemaakt uitzien. Zoals Calvin Klein het mooi zegt: “The best thing is to look natural, but it takes make-up to look natural.” Ik vind het mooi dat je met make-up verschillende lagen gebruikt, maar dat je niet ziet hoe die lagen zijn opgebouwd.

Vraag 2: Wat maakt jouw vak zo leuk?

Verscheidenheid. Ik doe verschillende dingen; praten, schrijven en toepassen. Ik vind het leuk om mensen iets te leren. Als mensen mij een jaar later op mijn schouders tikken en zeggen dat ze mijn technieken nog steeds gebruiken, dan vind ik dat een mooi compliment!

Vraag 3: Wat was de belangrijkste doorbraak in je carrière?

Het starten van mijn online portal. Er zijn niet veel visagisten die schrijven en Youtube-filmpjes maken. Dat is een onderscheidend iets wat mensen aan je bindt omdat je ze van eerlijk advies voorziet.

Vraag 4: Wie bewonder jij in het vak en waarom? 

Ten eerste Pat McGrath. Ze is een heel creatief visagist. Waanzinnig wat ze allemaal heeft gedaan qua shows en looks. Ten tweede Lisa Eldridge. Zij was één van de eerste met een Youtube-kanaal. Inmiddels heeft ze miljoenen volgers en is ze gelinkt aan Lancome. Zij laat ook veel verschillende merken zien en is ondanks haar succes heel bescheiden. Tot slot Charlotte Tilbury. Het is een mega icoon die gelooft in haar eigen kracht en haar producten. Ik bewonder haar om hoe ze zich in de markt zet. Ik heb haar tijdens een private masterclass ontmoet en het hemd van het lijf gevraagd!

Vraag 5: Wat zijn je favoriete beauty-producten? 

*De Hydrating Foundation Primer van Laura Mercier. Dit product zorgt ervoor dat je make-up mooi blijft zitten. Het is de barrière tussen huidverzorging en make-up. Ik kan niet zonder en word nerveus als hij bijna leeg is. Dit product zit boordevol antioxidanten en is leeftijdsloos. Bovendien bijt het niet met andere merken, dus iedereen kan dit product gebruiken.

*De Magic Cream van Charlotte Tilbury. Het is een soort dagcrème die een enorme boost geeft voor je huid.

*Oogpotloden van Inglot. Dit zijn de enige waterproof oogpotloden waar ik tegen kan.

*Lip colors van Bobbi Brown. Die heb ik echt in alle kleuren. Ze zijn romig en flink gepigmenteerd. Ook fijn om te mengen met andere merken lipsticks.

Vraag 6: Wie wil jij nog weleens in je beautystoel hebben? 

Het lijkt mij heel leuk om Koningin Maxima in mijn stoel te hebben. Zij straalt eigenlijk uit waar de flawless face voor staat.

Vraag 7: Wat ga jij onze studenten leren tijdens je gastlessen bij de cursus make-up?

Ik wil ze leren om anders naar gezichten te kijken. Oneerbiedig gezegd, deel ik een gezicht op in zessen. Ik kijk naar de stand van de ogen, de neus, de vorm van de lippen, de wenkbrauwen en dergelijke. En dan ga ik per onderdeel kijken wat er klopt of wat ik eventueel kan aanpassen of accentueren met make-up.

Ook leer ik de studenten naar ondertonen te kijken. Dat is het aller moeilijkst. Als je dat kunt dan kun je heel veel op make-upgebied. En tot slot; begin bij jezelf. Je huid zegt iets over jezelf, hoe je leeft, wie je bent. Het is het eerste wat je ziet en een weerspiegeling van wat je voelt. Het is belangrijk dat je er fris uitziet. En dat de buitenkant zo veel mogelijk synchroon is met de binnenkant. Als je je blij voelt, moet je dat ook uitstralen. Het gaat om het totaalplaatje wat je voor jezelf uitstraalt. Jij bent je eigen visitekaartje!

Vraag 8: Wat is jouw advies voor stylisten en visagisten in spé?

Een eigen signature ontwikkelen, is super belangrijk. Sterk worden in iets waarin jij gelooft. Je moet je proberen te onderscheiden en vasthouden aan dingen waarin je gelooft en dat je authentiek bent. Dat wil niet zeggen dat je gelijk succes hebt, maar mensen weten je dan wel te vinden. Wees niet bang om te falen. Het is vallen en opstaan. Het maakt je scherper en sterker. Angst is een slechte raadgever dus probeer vooral door te zetten.

Amanda over Style School ByDanie:

Ik vind het een leuk initiatief omdat de cursussen een beeld geven van allround styling. Door de diverse gastlessen krijgen studenten van alles wat mee. Het totaalconcept is belangrijk, daar gaat het ten slotte om.

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.