fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Nicky

Student Spotlight: Meet Nicky

Deze week staat weer één van onze studenten in de spotlights. Nicky is student Personal Styling en kan geen dag zonder mode. Kom hier meer te weten over haar fashion journey op Style School ByDanie >

Vraag 1: Wie is Nicky Reurings? 
Een paar weetjes..

Vroeger was ik al bezig met mode en styling. In plaats van posters van boy bands hingen er advertenties uit tijdschriften aan mijn muur. Ik wist heel goed wat ik wilde dragen en wat ik mooi vond. De zus van mijn moeder was coupeuse en heeft heel wat kleding voor mij vermaakt.

Ik kom uit het dorp Mijdrecht vlakbij Amsterdam. Sinds 12 jaar ben ik echter ‘vergooischt’ en woon ik in ‘t Gooi (Hilversum). Ik werk bij een entertainment bedrijf als Traffic Coördinator, want regelen en organiseren is echt mijn ding. Mode styling daarentegen is mijn passie. De stijl van Poppy Delevingne vind ik fantastisch. Het liefst zet ik haar kledingkast op wieltjes en rijd ik hem zo bij mij thuis naar binnen.

In mijn vrije tijd shop ik uiteraard graag. Ik kijk overal, laat me inspireren en dan vormt er zich een beeld in mijn hoofd van wat ik wil. Ik ben kritisch en moet een YES-gevoel krijgen van het item dat ik koop. Het gaat heel intuïtief.

Ik word blij van de liefde van mijn vriend, mijn zoontje van 4 jaar en mijn lieve vriendinnen. De speciale band die ik met hen heb, dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait en bij wie ik me thuis voel. Verder ben ik verslaafd aan taart en de serie GOT en MINI. Ook houd ik van reizen, festivals, fotograferen, filmen en lunchen of uitgaan met vriendinnen. En ik heb een hekel aan schijnheilige mensen die laf achter je rug roddelen. Mijn motto? Geen woorden maar daden!

Vraag 2: Waarom koos je voor de cursus Personal Styling bij Style School ByDanie? 


Na jarenlang in de mode (jeansmerken) & media (o.a. MTV-networks) op kantoor te hebben gewerkt en na aandringen van vriendinnen was het overduidelijk. Ik moest meer met mijn gevoel voor mode gaan doen. Er gaat namelijk geen dag voorbij zonder dat ik via social media kanalen en tijdschriften modenieuws inadem. En menig kledingkast van vriendinnen heb ik al onder handen genomen. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen hun persoonlijke stijl te ontdekken. Dus ben ik op zoek gegaan naar een praktijkgerichte opleiding waar ik mijn kennis en kwaliteiten kon verbreden en testen. Het is een feest van herkenning en een grote bevestiging. Ik voel me enorm thuis op de Style School van Danie Bles.

“Ik voel me enorm thuis op de Style School van Danie Bles”

Vraag 3: Hoe vind je de lessen tot nu toe? 


De lessen zijn heel praktijkgericht en daar houd ik van. Je krijgt les van docenten die daadwerkelijk stylist zijn en dus als geen ander weten wat er voor nodig is om te slagen in dit vak.

Vraag 4: Wat ga je na de cursus doen?

Voordat ik met de cursus begon, was ik mijn bedrijfje StylePitch by Nicky al voorzichtig opgestart. Mijn doel is om mijn Traffic Coördinator kwaliteiten en ervaring te mixen & matchen met Personal Styling werkzaamheden. Mijn hoofd loopt over van de ideeën en gaandeweg zul je ze stukje bij beetje terug zien op mijn site www.stylepitch.nl en social media kanalen.

Vraag 5: Wat vind je dé modemusthave dit seizoen?


Loafers! En ook het bomberjack.

Vraag 6: Welk fashionitem staat nog op je wishlist?

Mijn wishlist wordt elke maand langer. Ik was laatst in de vintage store van Danie Bles waar ik een donkerblauwe suède jas met fringe en studs aan had. Helaas moest ik hem laten hangen, maar ooit neem ik ‘m mee naar huis.

Vraag 7: Favoriete Instagrammer/ blogger? 


Allereerst Poppy Delevingne. Ik ben zo dol op haar stijl dat ik het liefst haar hele garderobe overneem. Daarnaast vind ik Annic van Wonderen erg leuk om te volgen. Haar vlogs en blogs inspireren me enorm.

Vraag 8: Grootste fashion fail en waarom?

Ik was 15 jaar, mocht voor het eerst uit en droeg een zwart jurkje…met een witte bh eronder… Tja, de bh viel nogal op dankzij de blacklight lampen. Ik heb ‘m uitgetrokken en ben verder gaan feesten.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.