fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Annemijn

Student Spotlight: Meet Annemijn

De Brabantse Annemijn is de jongste van de groep cursisten Personal Styling. Wil je weten wat deze ondernemende studente in het dagelijks leven allemaal doet en wat volgens haar zo leuk is aan stylen? Lees dan snel haar verhaal >

Vraag 1: Wie is Annemijn Claassen? 

Als mijn familie en vrienden iets over mij zouden moeten zeggen, dan is het dat ik piepklein ben, knettergek maar vooral lief en spontaan. Ik ben 21 jaar en dat maakt mij in de groep van de Style School meteen het jonkie van het stel en de oudste thuis. Momenteel heb ik net het derde jaar van mijn HBO-opleiding International Hospitality Management afgerond. Dat betekent dat ik na de zomer moet beginnen met afstuderen. Spannend.

Ik woon in het gezelligste studentenhuis van Breda, nog geen 5 minuten van de stad verwijderd. Ik woon in de allermooiste winkelstraat: de Wilhelminastraat. Dat betekent dat ik regelmatig na school de winkels in duik om mooie spulletjes te zoeken.

Naast school ben ik in de sportschool, bij mijn dispuut of studentenvereniging te vinden. Na een avondje flink stappen is het heerlijk om je hoofd leeg te maken tijdens een uurtje body balance of power yoga. In tegenstelling tot veel studenten ga ik nog vrijwel ieder weekend naar huis. Niets is fijner dan na een lange week vol verplichtingen samen met mijn moeder en zusje een kop thee te drinken, gek te doen met mijn broertje en papa of knuffelen met onze drie honden.

Vraag 2: Waarom heb je voor personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Op mijn 17e nam ik een gap-year. Ik studeerde 4 maanden Engels in LA in combinatie met een dansopleiding en verhuisde daarna naar Barcelona om nog eens 3 maanden Spaans te studeren. Als 17-jarig meisje voor het eerst uit huis en dan helemaal aan de andere kant van de wereld was een redelijk grote stap. Het was misschien niet altijd makkelijk, maar deze periode heeft mij ontzettend veel over mezelf geleerd en ik had het voor geen goud willen missen.

Na dit jaar bleek een brede opleiding de beste keuze voor mij, vandaar de Hotelschool. Maar wel het liefst met zo veel mogelijk talen. Toch heb ik altijd een soort van spijt gehad dat ik niet voor de richting mode en fashion heb gekozen. Toen ik terugkwam van mijn stage uit Barcelona werd ik verrast. Omdat ik de allerleukste en liefste ouders van de wereld heb die mij overal in steunen, kreeg ik de cursus Personal Styling cadeau. Tot op de dag van vandaag ben ik ze nog steeds ontzettend dankbaar. Tijdens de lessen heb ik vooral mijn eigen stijl leren ontwikkelen, wat zeker een positieve invloed heeft op het stylen van anderen. De variatie in de lessen maakt het iedere week opnieuw tof om van het zuiden naar Amsterdam te reizen.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Everything becomes more beautiful when you smile”

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het allerleukste aan stylen vind ik dat het ontzettend dankbaar werk is. Veel mensen weten niet hoe ze zich moeten kleden, wat leidt tot onzekerheid. Tijdens een stylingklus help je je klanten met het doormaken van een positieve transformatie, die niet alleen invloed heeft op de kledingstijl maar ook op het level van zekerheid. Eigenlijk maak je mensen alleen maar gelukkig. Bovendien; welke vrouw wordt nou niet ontzettend happy van mooie, nieuwe kleren?

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Voor nu ligt mijn focus meer op afstuderen, waardoor styling op een laag pitje komt. Ik wil wel blijven stylen, maar dat zal het komende jaar meer voor vriendinnen en familie zijn dan voor onbekenden. Het lijkt mij wel ontzettend leuk om mij in de toekomst nog meer bij te scholen en uiteindelijk iets voor mijzelf te beginnen.

Vraag 5: Wat is je favoriete winkel/ online shop?

Een echte favoriet heb ik niet. Toch kies ik meestal wel voor Zara voor seizoensitems en de Bijenkorf voor basics en de mooiere merken. Verder zijn Iris mode in Valkenswaard en Marilot in Nuenen prachtige zaken voor de luxere kleding en stylingopdrachten.

Vraag 6: Wie is je inspirator, jouw stijlicoon? Of wie zou je graag willen stylen?

Ik vind Blake Lively een prachtige vrouw en zou het liefste haar hele kledingkast willen hebben. De Instragram-accounts van Kendal Jenner, Gigi Hadid en Claartje Rose houden mij ook wel een paar uur zoet.

Vraag 7: Wat is jouw signature look?

Voor mij verandert dat per seizoen. Nu zou ik gaan voor een off-shoulder top met streepjes, bandana als sjaaltje, een goede jeans en de all-time favorite witte Superstars of gekke espadrilles van Moschino.

Vraag 8: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Naast een Master zou ik het allerliefste nog zoveel mogelijk van de wereld willen zien voordat ik begin met het echte ‘grote mensen’ leven. Als eerste op mijn to-do list staat Frans leren in Monte Carlo of Parijs. En als ik echt heel ver in de toekomst kijk, dan wil ik toch wel het liefste mama worden.

Wil jij ook, net zoals Annemijn, jouw styling skills ontdekken? We starten in september weer met een gloednieuwe Personal Styling groep. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.