fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Pip

Student Spotlight: Meet Pip

Ze houdt het meest van haar zusje Ole, roept regelmatig ‘oh my god’ en shopt het liefst de hele dag. Vandaag staat Allround Styling studente Pip in ons Style School ByDanie zonnetje. Benieuwd naar haar ervaringen en fashion geheimen? >

Vraag 1: Wie is Pip? Een paar weetjes..

Ik ben Pip Peters (17) en ik ben dol op shoppen en alles wat met mode te maken heeft. Ik val vooral op door het gebruik van kleuren en printjes in mijn kleding. Daarnaast ben ik verslaafd aan mijn iPhone en omgeef ik me graag met positieve mensen.

Vraag 2: Waarom heb je voor Allround Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Mode, en alles wat daarmee te maken heeft, is in mijn ogen het allerleukste wat er is. Vorig jaar ben ik geslaagd voor mijn HAVO diploma en ik wist dat ik de mode in wilde. Aangezien ik nog redelijk jong ben, en omdat er zoveel mogelijkheden zijn in de modewereld, leek het mij verstandig om een tussenjaar te nemen waarin ik aan mijzelf kan werken en vlieguren kan maken. Hierna zou ik verder kunnen gaan met studeren.

De opleiding is tot nu toe alles wat ik er van verwacht had en meer. Iedereen is super aardig en de (gast)docenten proberen het beste uit je te halen, zodat je weet waar je sterke punten liggen en je daar in kan groeien. Het is ook bijzonder om te zien dat alle meiden in de groep dezelfde drive hebben en allemaal hun droom achterna willen. Zo motiveer je elkaar ook nóg meer. Bijna alles bij de Allround Styling opleiding is praktijk gericht en je krijgt les van mensen uit het vak die weten waar ze het over hebben. ‘Learning by doing’ is toch het allerleukste?

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het stylingvak is ontzettend divers en geen dag is hetzelfde. Als je mij in een kantoor achter een bureau zet, zou ik me vervelen. Ik ben altijd op zoek naar een uitdaging en wil het beste uit mezelf halen. De wereld van fashion staat nooit stil en is zich constant aan het vernieuwen. Dat vind ik super interessant.

“In order to be irreplaceable one must always be different” – Coco Chanel

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Waarschijnlijk wil ik volgend jaar naar het AMFI, daarvoor kan ik deze opleiding gebruiken als “vooropleiding”. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik hier op het einde van dit jaar over denk. We leren nu zoveel nuttige en leuke dingen en na deze opleiding mag ik mij styliste noemen. Eigenlijk zou ik gelijk aan de slag kunnen.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Of ik een signature look heb, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik het leuk vind om veel kleur te dragen en te experimenteren. Een outfit hoeft voor mij niet helemaal te kloppen en mag iets geks hebben, door bijvoorbeeld verschillende printjes met elkaar te combineren. Toch ben ik nog steeds op zoek naar de echte ‘Pip stijl’, maar ik vind het leuk om daar mee bezig te zijn en mezelf te ontwikkelen en vernieuwen.

Vraag 6: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Hopelijk ben ik later erg succesvol in wat ik doe en het liefst werk ik natuurlijk in de modewereld. Dat lijkt me echt het allerleukst. Ik wil mensen kunnen inspireren en motiveren met wat ik doe. Ik droom er ook van om te wonen en werken in het buitenland, het liefst in New York. Het stond al jaren op mijn bucketlist om een keer naar NYC te gaan en een paar maanden geleden is die droom werkelijkheid geworden. Hoe erg ik ook hou van Nederland, ik heb mijn hart laten liggen in New York. Ook wil ik zo veel mogelijk van de wereld zien en andere culturen ontdekken. Ik vind het interessant en inspirerend om te zien dat er zoveel verschillende soorten mensen zijn, met eigen normen en waarden, maar dat we toch allemaal op dezelfde planeet wonen.

Vraag 7: Wie zou je graag willen stylen?

De persoon die ik graag zou willen stylen is Audrey Hepburn. Zij had een prachtige, vrouwelijke en elegante stijl die ik graag in een modern jasje had willen stoppen als zij nog geleefd had nu. Ik ben benieuwd hoe zij zich zou kleden in onze tijd en of ze mee was gegaan met alle trends van tegenwoordig. Misschien hadden sommige trends wel nooit bestaan of had de modewereld er wel helemaal anders uitgezien door haar.

Herken jij je in het verhaal van Pip en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.