fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Sue

Student Spotlight: Meet Sue

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Sue. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Sue? Een paar weetjes..

Mijn naam is Sue Atkinson (24) en ik volg de jaaropleiding Allround Styling bij Style School ByDanie. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de H&M en zoek ik graag naar vintage schatten in mijn favoriete vintage winkels. Zowel kleding als interieur. Het allerliefst ben ik bezig in mijn atelier en ik val op door mijn uitbundige persoonlijkheid.

Vraag 2: Waarom heb je voor Allround Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb voor Allround Styling gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in verschillende aspecten uit het vak. Ik vind kleding interessant. Het is een manier om je uit te drukken. Ik naai ook kleding en daardoor ben ik ook veel bezig met stofkeuze, lijnen en vormen. Daarnaast ligt fotografie binnen mijn interessegebied. Ik ben van plan om daar in de toekomst mijn skills in te verbeteren. De lessen ervaar ik tot nu toe als erg leerzaam. De lesstof die je theoretisch aangereikt krijgt, wordt direct in de praktijk geoefend. ‘Learning by doing’ is dus zeker van toepassing bij de opleiding Allround Styling.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Dit vak is zo leuk omdat ik mijn creativiteit hier in kwijt kan. Je hebt zo eindeloos veel mogelijkheden, dat ik soms ideeën moet parkeren. Anders loopt mijn hoofd echt over. Als ik even zen wil worden ga ik plaatjes scheuren uit tijdschriften. Als ik daar dan een moodboard van maak, komen er weer 1001 ideeën in me op. En dat is niet erg, maar juist leuk. Met styling kun je iemands sterke punten benadrukken. Het is leuk als dat echt lukt en iemand dan ook oprecht heel blij met je is. De opdrachten die we krijgen van school, geven al echt een weerspiegeling van hoe het er in het echt ook aan toe gaat. Dus we kunnen alvast een beetje oefenen.

“Over 5 jaar hoop ik volop bezig te zijn in het stylingvak” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Al het geleerde probeer ik eigenlijk direct in de praktijk toe te passen. Op deze manier bouw je langzaam aan jezelf als merk. Ik laat al mijn opties open, maar ik hoop zeker op een dag bij een modetijdschrift aan de slag te kunnen. Je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt, dus ik sta daar ook volledig voor open.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Stoere items gemixt met klassieke items. Daarbij draag ik ook mijn haar altijd met een pony.

Vraag 6: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Hopelijk vol met fashion, fun en leuke contacten. Ik ben iemand die graag contact legt met mensen. Je weet maar nooit waar je elkaar in de toekomst tegen komt. Voor samenwerkingen sta ik ook open. Over 5 jaar hoop ik volop bezig te zijn met het stylingvak. Ik hoop dan bij een tijdschrift zoals ELLE of Bazaar te werken. Met daarbij nog leuke freelance klussen. Oh, en fotografie klussen hoop ik ook te hebben.

Vraag 7: Wie zou je graag willen stylen?

Van Nederlandse bodem zou ik Holly Brood graag willen stylen. Ze heeft een super mooi figuur en ze is een natural beauty. Daar hou ik van. haar look is ook gemixt met classy items.

Herken jij je in het verhaal van Sue en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.