fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Ilse

Student Spotlight: Meet Ilse

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Ilse. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Ilse? Een paar weetjes..

Mijn naam is Ilse Zijlstra-Efdé, ik ben 36 jaar en woon in Leeuwarden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in ons familiebedrijf Digitale Drukkerij CSL Digitaal. Ik ben dol op shoppen, mode en alles op het gebied van beauty. Daarnaast ben ik getrouwd met Tjeerd en samen hebben wij een prachtige dochter Zoë van 10 jaar. Zij is net als haar mama gek op mode en shoppen. Het is haar met de paplepel ingegoten. Winkel in, winkel uit.

Vraag 2: Waarom heb je voor Personal Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik roep al jaren dat ik iets met mode en styling wilde doen en het kwam er nooit van. Ik heb zelf modeshows gelopen en kwam er al vrij snel achter dat ik me juist wilde bezighouden met het creëren van de sets i.p.v. zelf de shows lopen. Er waren altijd wel sets waarvan ik dacht ‘dat zou ik anders doen’. Nu onze dochter wat ouder wordt en er weer wat meer vrije tijd is, leek mij dit de perfecte timing om de cursus Personal Styling te volgen. De cursus is enorm inspirerend en dankzij praktijkopdrachten leer je ontzettend veel.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het is prachtig om te zien dat je klanten weer blij en zeker kunt maken met een outfit of kledingstijl die bij deze persoon past. Het is een kunst om anderen enthousiast te maken met het creëren van nieuwe sets waar ze zich comfortabel, prettig en mooi in voelen. Dan straal je dat ook uit.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Na deze cursus ga ik mijn eigen stylingbureau starten” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Na deze cursus ga ik mijn eigen stylingbureau starten. Ik ga me richten op de Personal Styling, Personal Shopping en de garderobe check. De plannen waren er altijd al, maar na het volgen van deze cursus wil ik mijn droom eindelijk gaan waarmaken.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Het liefst draag ik basic items en kleuren zoals zwart, grijs, wit en blauw. Ik maak mijn outfits graag af met een mooie ceintuur. Ik ben gek op het Italiaanse merk Nanni, deze hebben de mooiste ceintuurs en ik draag deze dan ook veel. Ik hou van stoer maar wel vrouwelijk. Zo draag ik ook vaak een mooie skinny jeans maar dan wel weer gecombineerd met een mooie hak en colbert. Ik ben ook gek op sjaals. Mucho Gusto heeft hele mooie in het assortiment.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds heel veel stylingadvies mag geven, voor zowel particulier als zakelijke klanten. Ook zou ik in de toekomst graag styling party’s willen geven, zodat klanten ook de kleding bij mij kunnen gaan kopen.

Herken jij je in het verhaal van Ilse en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.