fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Rachel

Student Spotlight: Meet Rachel

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Rachel. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Rachel? Een paar weetjes..

Mijn naam is Rachel Heek, ik ben 25 jaar en dol op gouden items. Het liefst stel ik de hele dag nieuwe setjes samen van verschillende kledingstukken in mijn kast. Ik houd niet van te overduidelijk matchende items. Ik bewaar altijd mooi beeld uit diverse modebladen en leef me graag uit op groot doek. Daarnaast ben ik verslaafd aan de groene Tony Chocolonely reep. Ik waarschuw je, koop hem niet want je raakt verslaafd.

Vraag 2: Waarom heb je voor Allround Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik ben altijd heel creatief geweest en houd er ontzettend van om bezig te zijn met kleding. De verschillende prints, stoffen en kleuren, ik kan er eindeloos mee bezig zijn. Vroeger op de middelbare school raadde ik altijd tot vervelends toe waar alle kleding van mijn vriendinnen vandaan kwam. Toch ben ik eerst een hele andere kant op gegaan. Ik deed de opmaak voor online magazines en werkte daarna als Category Assistant. Uiteindelijk werd ik hier niet gelukkig van en heb ik de knoop doorgehakt om alsnog mijn droom achterna te gaan. Vandaar Allround Styling.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

De creativiteit, het werken met verschillende stoffen, prints en kleur. Als de goede kleding bij elkaar komt kan het zo’n tof resultaat geven![/vc_column_text][vc_column_text]

“Ik ga mijn droom achterna” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

In ieder geval iets waar ik heel blij van word, en daar zal ik hard voor werken. Maar om echt iets specifieks te noemen vind ik nog lastig, het kan echt nog meerdere kanten uit gaan.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Ik haal heel veel inspiratie uit verschillende creatieve breinen. Dat kan in de mode, maar ook zeker interieur en kunst zitten. Mensen die echt iets eigens hebben en out of the box durven te denken. Delpozo vind ik daar een goed voorbeeld van. Als je de kleding ziet, die over de runway gaat met fashion week, dan kun je het geen kleding meer noemen maar wordt het echt kunst.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Busy with my dream job.

Vraag 7: Wat is jouw fashion quote?

”Fashion is about something that comes from within you’

Dit vind ik een mooie quote. Ik houd er niet van wanneer mensen beweren dat iets ”echt niet kan”. Draag hoe jij het mooi vindt staan en straal dat uit. Laat je niet gek maken door bepaalde moderegels.

Herken jij je in het verhaal van Rachel en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.