fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Vivian

Student Spotlight: Meet Vivian

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Vivian. Lees je mee?

Vraag 1: Wie is Vivian? Een paar weetjes..

Mijn naam is Vivian (25 jaar) en ik kom uit het prachtige oosten van Nederland. Op dit moment woon ik in Den Haag, waar ik werk als Brand & Communication Specialist. Ik houd ontzettend van mode, koken en creatief bezig zijn. Hiervoor haal ik mijn inspiratie uit musea, grote steden, de natuur, fashion magazines, blogs en restaurants. Daarnaast vind ik het heerlijk om te sporten en om gezellig met vrienden leuke dingen te doen

Vraag 2: Waarom heb je voor Fashion Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Van jongs af aan ben ik al helemaal gek op mode. Na een fantastische stage bij een PR bureau gericht op fashion & lifestyle, ben ik uiteindelijk in het marketing en communicatie vak beland. Het is een ontzettend leuk, creatief en inspirerend vak en ik wil het dan ook graag combineren met mijn passie voor fashion & lifestyle. Ik kwam terecht bij de cursus Fashion Styling van Style School ByDanie en was gelijk enthousiast over de inhoud van de cursus.

De lessen zijn ontzettend leuk en inspirerend en Educators Xaviera Aubri en Nancy Steeman maken er elke keer weer een interessante sessie van. Ze zijn erg enthousiast, hebben veel kennis en dagen je uit om creatief en ‘out of the box’ te denken.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het is een inspirerend en afwisselend vak, waarin creativiteit en flexibiliteit een grote rol spelen. Het is ontzettend leuk om zo creatief bezig te zijn, nieuwe ideeën uit te werken en om samen met een team aan een mooi eindresultaat te werken voor de opdrachtgever.

“De lessen zijn ontzettend leuk en inspirerend” 

Vraag 4: Wat is je favoriete winkel/online shop?

Winkels zoals De Bijenkorf en Illum in Kopenhagen zijn mijn favoriete winkels. Ze gaan altijd mee met de laatste trends en hebben prachtige labels in hun collectie. Het is een feestje om daar rond te lopen en een toffe plek om inspiratie op te doen. Daarnaast kom ik ook graag in leuke boetiekjes voor unieke items en accessoires. Online winkelen vind ik lastig; ik wil toch altijd graag even de stof in het echt zien en voelen.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Het verhaal van Coco Chanel vind ik ontzettend inspirerend. Qua stijl vind ik dat Olivia Palermo, Blake Lively en May-Britt Mobach er altijd prachtig uitzien. Hun look is altijd elegant en tot in de puntjes verzorgd.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Succesvol en gelukkig met een leuke en verantwoordelijke baan in marketing en communicatie, gecombineerd met mijn passie voor mode.

Vraag 7: Wat is jouw fashion quote?

“In order to be irreplaceable, one must always be different.”  Coco Chanel

Herken jij je in het verhaal van Vivian en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.