fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Elle

Student Spotlight: Meet Elle

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Elle Raangs. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Elle? Een paar weetjes..

Aangenaam, mijn naam is Elle Raangs (40 jaar). Ik ben woonachtig in het pittoreske Maassluis en vanaf jonge leeftijd was ik op mijn manier al met mode bezig. In zelfgemaakte creaties flaneerde ik door de straten en over het schoolplein. Fashion betekent voor mij niet klakkeloos overnemen wat een ander draagt of wat de media je voorschrijft. Fashion betekent voor mij je eigen twist geven aan een outfit en vooral dragen waar jij je lekker in voelt.

Vraag 2: Waarom heb je voor Fashion Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Een tijd terug besloot ik het roer om te gooien en een nieuwe weg in te slaan. Ik heb mijn baan opgezegd en ik ben in mijn eentje naar Aruba vertrokken. Vervolgens heb ik met mijn 3 kinderen door Indonesië gereisd. Daarnaast ben ik fanatiek gaan sporten en ben ik maar liefst 25 kilo afgevallen. Een andere belangrijke stap was een carrière switch. In september ben ik begonnen met de cursus Fashion Styling op de Style School. Als ik nu terugkijk weet ik zeker dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. Ik zit bij Style School ByDanie heel erg op mijn plek.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het vak wordt voor mij alleen al leuk door het enthousiasme waarmee de docenten Nancy en Xaviera lesgeven. Daarnaast bevind ik mij tussen ontzettend leuke, gezellige medestudenten. Iedereen in de groep is bijzonder op haar eigen manier, waardoor je de opdrachten vanuit een ander perspectief ziet: heel leerzaam![/vc_column_text][vc_column_text]

“Ik zit bij de Style School heel erg op mijn plek” 

Vraag 4: Wat is je favoriete winkel/online shop?

Één van mijn favoriete shops is toch wel Imagine By Kim in Rotterdam. Een heerlijke zaak met iedere keer weer een fantastische collectie waar je hartje sneller van gaat kloppen.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Wie voor mij echt een style icoon is, is Iris Apfel. Een eigengereide fashionista die heel wat bewerkstelligd heeft in de design-, interieur- en fashionwereld. De manier waarop zij leeft en haar kleding draagt, laat zien dat alleen een “brand” niet nodig is om er goed gekleed uit te zien. Het gaat om het totaalplaatje, het gevoel wat je erin legt en wat je uitstraalt. Iets waar ik dus helemaal achter sta.

Vraag 6: Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Voorlopig nog even verder leren. Ik zou hierna graag de cursus Personal Styling volgen. Vooral het beste uit het leven halen, is mijn motto. Over 5 jaar hoop ik achter de desk te staan van RTL Boulevard. Natuurlijk als fashion deskundige.

Vraag 7: Welk fashion item staat nog op jouw wishlist?

Een mooie handtas van Chanel, die ik mijzelf cadeau ga geven als ik de Marathon van Rotterdam volgend jaar April heb gelopen.

Herken jij je in het verhaal van Elle en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.