fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Pien

Student Spotlight: Meet Pien

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Pien van Meegen. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Pien? Een paar weetjes..

Mijn naam is Pien van Meegen, ik ben 18 jaar oud en werk als serveerster bij Bagels & Beans. Na het afronden van de middelbare school (HAVO) heb ik gekozen voor een tussenjaar en dus ook voor de cursus Fashion Styling. Hiernaast volg ik ook nog een theatercursus bij Theater Rotterdam en zit ik op de vooropleiding van de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Je kunt me herkennen aan mijn enthousiasme en aan mijn stijl. In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea, ga ik shoppen of vind je me op het podium.

Vraag 2: Waarom heb je voor Fashion Styling gekozen?

Ik heb gekozen voor de cursus Fashion Styling omdat ik altijd al gefascineerd was door de modereportages van tijdschriften zoals Vogue of Elle. Ik wilde dit ook graag zelf maken. Ik vind de lessen tot nu toe erg leuk en informatief. Er komt veel op je af en dat is in het begin even wennen. Gelukkig werd het al snel afgewisseld met de praktijk. Wat ik het leukst vind aan de lessen zijn de ‘achter de schermen verhalen’. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe het er in het echt aan toe gaat.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het leuke aan dit vak vind ik dat je een verhaal/ sfeer kan creëren door middel van beeld. Dit beeld wordt gecreëerd door de kleding, de setting, het licht, het model enzovoorts. Ook vind ik het leuk om mensen hiermee te inspireren, waardoor zij misschien ook wel het vak in willen. Net zoals de stylisten (zoals Grace Coddington en Jetteke van Lexmond) die dat bij mij hebben gedaan.

“Ik vind het leuk om mensen te inspireren” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Mijn plan is om stage te lopen bij een tijdschrift zoals Vogue, Elle of Harper’s Bazaar. Ik wil dit zowel in Nederland als in Engeland of Amerika proberen. Tijdens deze stage wil ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk brengen en ondertussen nog meer leren. Na deze stage hoop ik bij een van deze tijdschriften als fashion stylist aan de slag te mogen.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Ik haal veel inspiratie uit de street style van verschillende fashion week’s, bloggers zoals Chiara Ferragni en uit tijdschriften zoals Vogue en Harper’s Bazaar. Ik heb daarnaast niet echt een vast stijlicoon, maar ik vind de stijl van Danie Bles, Kate Moss, Alexa Chung en Abby Hoes erg gaaf en inspirerend.

Vraag 6: Wat is je favoriete winkel/online shop?

Mijn favoriete winkels zijn Asos, Topshop, Adidas, Mango, H&M en Zara. Verder shop ik graag in vintage winkels of op vlooienmarkten.

Vraag 7: Welk fashion item staat nog op jouw wishlist?

De luipaard jas van Zara, het groene glitter pak van Gucci en de blauwe fluffy trui van de Tommy X Gigi collectie.

Herken jij je in het verhaal van Pien en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.