fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Esther

Student Spotlight: Meet Esther

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Esther Bits-Nolten. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Esther? Een paar weetjes..

Ik ben Esther Bits-Nolten, 43 jaar oud. Geboren en deels getogen in Amsterdam. Uiteindelijk via Zeist en Maarn in Ede terecht gekomen waar ik met mijn lieve echtgenoot en dochter, Michiel en Merel woon. Na een burn-out 5 jaar geleden ben ik bewustere keuzes gaan maken vanuit het hart in plaats van mijn verstand. Een paar jaar geleden ben ik naast mijn baan gestart met een coupeuse-opleiding. Al snel werd duidelijk; mode, daar krijg ik energie van. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Per 1 januari zeg ik mijn vaste baan op en gooi ik het roer om. Het zal vast niet zonder slag of stoot gaan, maar ik wil graag mijn droom realiseren in de modewereld.

Vraag 2: Waarom heb je voor Fashion Styling gekozen?

Ik heb voor Fashion Styling gekozen omdat ik van jongs af aan met mode en kleding bezig ben. Hier hoop ik mij op het creatieve vlak meer te ontwikkelen en mijn “ei kwijt” te kunnen. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn coupeuse-opleiding waar vooral de nadruk ligt op het ambacht kleding maken. De lessen tot nu toe ervaar ik als zeer inspirerend. De professionaliteit en bevlogenheid van de docenten is wat mij het eerste opviel. Zoveel geleerd in de afgelopen lessen. Het is zo fijn om onder mensen met dezelfde passie te zijn.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

De veelzijdigheid, actualiteit, continue vernieuwing en dat je nooit raakt uitgeleerd. De afgelopen les hebben we geleerd dat o.a. geschiedenis, politiek, economie, milieu en maatschappelijke ontwikkelingen invloed hebben op wat wij op de catwalk voorbij zien komen. Daar heb ik nog nooit zo bij stil gestaan. Maar o zo interessant om je daarin te verdiepen.

“De professionaliteit en bevlogenheid van de docenten viel mij meteen op” 

Vraag 4: Wat is je favoriete winkel?

Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben dus niet het type dat altijd bij dezelfde winkel(s) shopt. Scotch & Soda is wel een winkel waar ik vaak kan slagen. Ook ga ik graag op zoek naar vintage kleding.

Vraag 5: Wie is je inspirator/jouw stijlicoon?

Vanaf mijn pubertijd is Lisa Bonet een inspirator geweest. Later kwamen daar Vanessa Paradis en Audrey Tauttou bij.

Vraag 6: Wat is jouw signature look?

Op het moment draag ik graag een spijkerbroek met sneakers, sweat shirt en zwarte leren motorjack. Ook vind ik het leuk om verschillende prints met elkaar te combineren. Wat ik draag hangt heel erg van mijn stemming af. Ik hou ervan om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Niet te voor de hand liggend als de gelegenheid daar ruimte voor geeft.

Vraag 7: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik hoop in ieder geval mijn beide opleidingen met succes af te ronden. Daarnaast hoop ik als zelfstandige te gaan werken in de mode branche. Aangezien ik mijn baan per 1 januari opzeg, hoop ik al snel aan de slag te gaan in de modewereld. Daarvoor ben ik bereid alles op te pakken wat op mijn pad komt.

Herken jij je in het verhaal van Esther en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.