fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Meike

Student Spotlight: Meet Meike

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Meike Wolters. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Meike? Een paar weetjes..

Ik ben Meike Wolters, 22 jaar en ik volg de cursus Fashion Styling op Style School ByDanie. Momenteel ben ik werkzaam bij de brandstore van Nikkie Plessen in Haarlem, waar ik mijn creativiteit goed kwijt kan. Omdat ik zelf in een dorp woon, is het werken in een grote stad een leuke afwisseling met de weilanden. Ik ben dol op de herfst en de gehele sfeer die erbij hoort, behalve de bijbehorende regenbuien natuurlijk. Om de laatste trends en nieuwtjes over mode bij te houden, blader ik vaak tijdschriften door. Daarnaast vind ik veel inspiratie op Tumblr, Pinterest en Instagram onder het genot van een zoete snack. Ik val op door mijn enthousiasme en durf op het gebied van mode.

Vraag 2: Waarom heb je voor Fashion Styling gekozen?

Voor Fashion Styling heb ik een opleiding tot interieuradviseur gedaan. Het creatieve deel van de opleiding sprak mij het meeste aan. Ik heb veel ontworpen, moodboards gemaakt en gestyled. In het derde jaar kwam ik tot de conclusie dat ik het stylen heel leuk vond, maar niet van interieurs. Ik was veel meer te vinden in modetijdschriften en op mode-blogs. Toch heb ik netjes mijn diploma behaald en dat betekent dat ik nu eindelijk kan doen wat ik echt wil, namelijk Fashion Styling.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het vak is afwisselend, geen dag is hetzelfde. De spanning, het creatieve en het avontuurlijke spreekt mijn erg aan.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Nu kan ik eindelijk doen wat ik echt wil, namelijk Fashion Styling” 

Vraag 4: Wat is je favoriete winkel?

Ik winkel graag bij de bekende winkels zoals Zara en H&M. Daarnaast vul ik mijn garderobe via de kleinere boetiekjes verder aan. De zoektocht naar een uniek en bijzonder item is het allerleukste.

Vraag 5: Wat is jouw signature look?

Het verandert bij mij regelmatig. Ik vind het leuk om verschillende stijlen uit te proberen en daarin te variëren. De ene dag girly met een jurkje en een hoge hak, de andere dag netjes met een pantalon en herenschoentjes. Daarnaast draag ik vaak zwart, want zwart is altijd goed. Wel blijf ik dicht bij mezelf en mijn stijl. Ik zal niet snel beïnvloed worden door andermans mening.

Vraag 6: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Hard aan de slag in de ‘grote modewereld’. Ik hoop daarin veel inspirerende mensen te ontmoeten en veel van de wereld te zien. En stiekem toch wel het huisje, boompje, beestje.

Vraag 7: Wat is jouw fashion quote?

‘Style is a way to say who you are, without having to speak’

Herken jij je in het verhaal van Meike en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.