fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Ravika

Student Spotlight: Meet Ravika

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Ravika Ramdin. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Ravika? Een paar weetjes..

Mijn naam is Ravika Ramdin, ik ben 26 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben dol op (pittig eten), de kleur rood en natuurlijk mode. Mijn vriendinnen zullen mij omschrijven als vrolijk, een beetje klunzig en leuk-gek. Momenteel ben ik werkzaam als Marketing Medewerker voor o.a. Guess Watches en Blush.

Vraag 2: Waarom heb je voor Personal Styling gekozen?

Ik heb gekozen voor de cursus Personal Styling omdat ik altijd al gek op mode ben geweest. Ik ben altijd al bezig om mijn tantes en vriendinnen te adviseren over combinaties en over wat juist echt niet meer kan. 2016 was een mooi moment om te kijken of ik het in me heb om professioneel stylist te worden.

De lessen zijn tot nu toe fantastisch. Elke zaterdag ga ik met een big smile naar Style School ByDanie om weer van alles te leren. De tijd is eigenlijk te kort. Door ‘learning by doing’ en de bekende docentes leer je echt het allermeest.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Ik ben echt een meisje-meisje en ik ben gek op winkelen. Dit doe ik het liefst iedere dag. Als je hier als stylist je werk van kunt maken, lijkt me dat geweldig. Ook mensen zich beter laten voelen op een creatieve manier maakt dit vak zo leuk. Wie wil er nou niet mooi uitzien?

“Ik ga iedere zaterdag met een big smile naar de Style School” 

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Ik wil er uiteindelijk mijn werk van maken. Mensen helpen en adviseren om zich beter te laten voelen. Ze laten zien dat ‘dressing a way of life’ is.

Vraag 5: Wie is je inspirator?

Mijn grote inspiratiebron is Rachel Zoe.

Vraag 6: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik kijk uit naar een kleurrijke toekomst met kinderen en een leuke man. Daarnaast hoop ik succesvol te zijn in mijn werk als styliste en sta ik open voor al het moois dat gaat komen.

Vraag 7: Welk item staat er nog op je wishlist?

Mijn wishlist bestaat niet uit één item. Mijn wishlist groeit met de week, maar op nummer 1 staat toch wel de WOC van Chanel.

Herken jij je in het verhaal van Ravika en is styling jouw passie? Je kunt je al inschrijven voor volgend schooljaar. Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.