fbpx Skip to content

Fashion Week: Spijkers en Spijkers

Fashion Week: Spijkers en Spijkers

De fashion show van Spijkers en Spijkers was toch wel dé show tijdens Amsterdam Fashion Week. Designers Truus en Riet Spijkers schakelden maar liefst 13 toppers van Style School ByDanie in om backstage te assisteren als dressers. Net als vorig jaar was het een groot succes. De kleding was prachtig en de modellen idem dito. Truus en Riet showden hun eerste collectie ‘girlfriend’ in Parijs en veroveren nu meerdere modehoofdsteden met hun designs.

Benieuwd hoe Style School ByDanie student Camilla AFW heeft ervaren?

“Mijn naam is Camilla van den Brom en ik ben student aan de Allround Styling jaaropleiding. Afgelopen zaterdag mocht ik als dresser helpen tijdens de Mercedes Benz Fashion Week in Amsterdam. Mijn taak als dresser was het kleden van een model tijdens de show van Spijkers en Spijkers. Dit betekent dat het model in 2 minuten omgekleed moest worden, zodat ze binnen no time weer de catwalk op kon. Er was bij deze show geen tijd meer voor een generale repetitie, waardoor er gerepeteerd werd zonder de designerkleding. De 2 minuten vlogen voorbij, vooral als je je bedenkt dat het aan- en uit doen van de schoenen al een hele klus was. Dit kostte veel tijd en zorgde daardoor ook voor veel stress. Totdat het moment daar was. De show begon en iedereen kreeg een enorme adrenaline kick. Het was heel erg leuk en leerzaam om backstage te helpen. Je ziet alles en krijgt veel dingen mee.”

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.