fbpx Skip to content

Edwin Oudshoorn

Edwin Oudshoorn

De excursies bij Style School ByDanie zijn niet zomaar excursies. De Allround Styling girls gingen tijdens het blok TV & Celebrity Styling namelijk langs bij Edwin Oudshoorn. De Haute Couture designer, die diverse prachtige jurken ontwerpt voor bijvoorbeeld red carpet events. Zo spotten we jurken die net van de catwalk kwamen en leerden we meer over de passie van Edwin. Benieuwd hoe student Daphne de les heeft ervaren? >

“Donderdag 2 februari gingen we een kijkje nemen in het atelier van Edwin Oudshoorn. Hij ontwerpt elegante jurken met fantastische borduursels én Edwin is de ontwerper van de jurk die Chantal Janzen vorig jaar droeg tijdens de Gouden Televizierring, vertelde Kelly ons.

We werden ontvangen in de salon. Daar hingen onder andere de prachtige creaties van de nieuwste collectie ‘White’. Iedereen werd direct verliefd op alle geweldige stukken die met de hand geborduurd worden en versierd waren met pailletten, kraaltjes, stenen en bloemen. Zo vertelde de designer dat er soms wel drie maanden aan een jurk gewerkt wordt, wauw!

Iedereen luisterde aandachtig naar zijn verhaal. Ooit begonnen in de bloemen, opgeleid als make-up artist en uiteindelijk in Arnhem afgestudeerd als modeontwerper. Toen hij in 2005 de Frans Molenaar couture award won, financierde hij hiermee zijn eerste collectie.

Nu showt hij elk jaar een couture collectie, maakt hij bruidsjurken, kleedt hij verschillende BN’ers voor (rode loper) events en heeft hij tentoonstellingen gehad in onder andere het Rijksmuseum en Paleis Het Loo. Het was een te gekke excursie, omdat het zo leuk is om te zien hoe zo’n collectie tot stand komt.”

Other stories

Other stories

Become a professional personal stylist

Become a professional personal stylist

Doe je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het leuk om iemand…
AFW Studio: Elzinga Studio

AFW Studio: Elzinga Studio

Het is zover, AFW studio gaat bijna beginnen! Ook deze editie werkt Amsterdam Fashion Week weer uitsluitend met studenten van…
Shopping Experience: van Dijk

Shopping Experience: van Dijk

Wie de winkel Van Dijk in Waalwijk kent, maakt spontaan een sprongetje van enthousiasme. In dit fashion walhalla hadden de Personal…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.