fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Charlotte

Student Spotlight: Meet Charlotte

[vc_row][vc_column][vc_column_text] 

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Charlotte de Rooij. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Charlotte? Een paar weetjes..

Ik ben Charlotte de Rooij (27) en ik heb altijd al een passie voor mode gehad. Vroeger maakte ik kleertjes voor de barbiepoppen en nu word ik geregeld gevraagd om mijn vriendinnen aan te kleden. Zelf heb ik een gemixte stijl, maar het moet altijd sophisticated zijn. Een paar van mijn guilty pleasures zijn: tijgerprint,  schoenen (alle soorten), en heel vaak online kleding in het winkelmandje stoppen (maar dan uiteindelijk toch niet kopen).

Vraag 2: Waarom heb je voor Personal Styling gekozen?

Ik wil mensen laten stralen en zich beter laten voelen over hun lichaam. Kleding speelt hier een belangrijke rol. Mijn passie voor mode in combinatie met het creëeren van een positief zelfbeeld bij anderen, is iets waar ik me goed bij voel. Met deze cursus hoop ik alle kneepjes van het vak te leren, zodat ik daarna veel vrouwen gelukkig kan maken.

Vraag 3: Wat gaat de wereld de aankomende vijf jaar van jou zien?

Momenteel ben ik erg blij met wat ik heb en met wat ik doe. Ik wil in de toekomst mezelf wel blijven ontwikkelen, en zeker op het gebied van mode. Wie weet dat ik na de cursus Personal Styling nog wel Fashion Styling ga doen, om zo allround opgeleid te zijn. Ook lijkt het me erg gaaf om in de toekomst mijn eigen onderneming hier in te hebben. Daarnaast wil ik blijven reizen, om zo naast het ontdekken van verschillende culturen, ook de verschillende mode-invloeden te zien.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Ik heb een aantal stijliconen, die zich allemaal typeren door lef”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vraag 4: Waar haal jij je inspiratie vandaan om je te kleden zoals jij je kleedt?

Ik heb een aantal stijliconen, die zich allemaal typeren omdat ze lef hebben, weten wat voor hun lichaam werkt en er sophisticated uit zien. Dit zijn voor mij Blake Lively, Lizzy van der Ligt, Olivia Palermo en Danie Bles.

Vraag 5: Met welke grote of kleine designers, visagisten of hair artists zou jij graag willen samenwerken?

Eigenlijk is het niet zo zeer dat ik een celebrity zou willen stijlen, aangezien zij er vaak goed gestyled uit zien. Mij lijkt het erg leuk om juist mijn vriendinnen te stylen. Met alle tips en tricks die ik nu leer kan ik ze een andere look geven, en ze laten zien wat nog meer werkt voor hun lichaam. Experimenteren met verschillende prints en stoffen en ze nieuwe stijlen laten ontdekken.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete fashion quote?

“Give a girl the right shoes, and she can conquer the world” – Marilyn Monroe

Herken jij je in het verhaal van Charlotte en is styling jouw passie? Klik hier voor meer informatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.