fbpx Skip to content

Style Contributor Sarah: Paris

Style Contributor Sarah: Paris

Leuk dat je meer wil weten over mijn journey! Mijn naam is Sarah en mijn leven heeft een omslag gemaakt, nadat ik mijn certificaten Personal Styling én Fashion Styling in ontvangst mocht nemen. Style School ByDanie stoomde me klaar tijdens de cursussen om aan de slag te gaan in het vak van mijn dromen. Inmiddels ben ik assistent-stylist en maakte ik onlangs mijn eerste buitenlandse businesstrip. De komende maanden neem ik je mee backstage en geef ik je een kijkje in mijn leven als (upcoming) styliste >

THE DEVIL WEARS PRADA

Zoals elke mode-meisje heb ik  ‘The devil wears Prada’ wel duizend keer gezien. De mode-intern die álles maar dan ook werkelijk álles moet doen voor haar baas. Gelukkig is mijn ervaring compléét anders. Op mijn eerste werkdag als assistent-stylist mocht ik meteen shoppen voor een serie die werd gepubliceerd in Jan Magazine. Al fietsend door Amsterdam ging ik alle PR-bureaus langs. De ene keer regende het pijpenstelen en de andere keer was Amsterdam nog mooier dan Parijs.

Tijdens deze 7 maanden leerde ik de mensen bij PR-bureaus kennen, assisteerde ik tijdens shoots voor onder andere Vogue Living, regelde ik designeritems, kwam ik erachter dat je niet zonder een rekje op je fiets kan en leerde ik nog meer over styling. Insiders tip: dubbelzijdige tape is echt echt echt ónmisbaar.

PARIS IS ALWAYS A GOOD IDEA
Waar ik Amsterdam soms net zo mooi vind als Parijs, keek ik hier ongelofelijk naar uit. Het was eindelijk zover; mijn allereerste tripje naar het buitenland. Oke, het was maar voor 1 dag, maar toch, ik had er enorm veel zin in. ‘S ochtends om 6:17 uur vertrok de eerste trein vanaf Amsterdam naar de stad van de liefde en mode. Stylist Linda Gümüs Gerritsen liet mij alle prachtige plekjes zien. Van lunchen bij L’avenue en een selectie maken bij Dior tot shoppen bij Collete en als afsluiting wandelen door de tuinen van Jardin du Luxembourg. Ik vond het ge-wel-dig.

KEY TO SUCCESS: NETWERKEN
Nog elke dag ontmoet ik als stylist zo veel leuke, lieve en inspirerende mensen. Mensen met wie ik dolgraag wil samen werken. Dus wanneer er tijdens een klus een assistent-fotograaf naar mij toekwam met de vraag of ik samen wilde werken zei ik natuurlijk volmondig ‘JA’.

Elke samenwerking kan weer leiden tot een mogelijke klus. Ga ervoor en zeg geen nee, zélfs niet wanneer het sneeuwt. Niets is zo belangrijk als het uitbreiden van je portfolio. Naast het assisteren maak ik namelijk in het weekend vaak vrij werk. Zelfs ervaren stylisten blijven dit doen, dus ‘If you want something, you have got to work for it’ en zo is het.

Wil je al mijn avonturen als stylist blijven volgen? Vergeet dan niet elke maand mijn blogpost te lezen op de blog van Style School byDanie of check mijn Instagram @sarahcheikh.styling.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.