fbpx Skip to content

Style Contributor Joanne: Johnny de Mol

Style Contributor Joanne: Johnny de Mol

Lieve lezer, welkom bij mijn allereerste blog voor Style School ByDanie. Na het afronden van mijn cursus en het behalen van het felbegeerde certificaat ging ik mijn dromen achterna. Ik ontmoet de leukste mensen, kom bij de tofste winkels én heb de baan van mijn dromen. Deze week neem ik je backstage mee in mijn leven en laat ik je zien hoe ik een bekende Nederlander kleed.

MEN STYLING: JOHNNY DE MOL

Afgelopen maand stond vooral in het teken van men styling. Het begon bij de styling van Johnny de Mol voor het bekende tv-programma Holland’s Got Talent. De briefing vroeg om drie casual, maar leuke sets voor de auditierondes. Samen met Joni, onze lieve stagiaire, zijn we alle toffe concept stores voor mannen binnengegaan.

Echt te gekke winkels voor mannen, met mooie en kwalitatieve merken, vind ik Oebens in Utrecht en About in Amsterdam. Het is verfrissend, vernieuwend en echt een beleving om hier te shoppen. Hier ga ik dan ook altijd als eerste langs. Bij About heb ik een pantalon geleend en deze gecombineerd met een trui, waar in het Frans opstaat: ik ben gek. Dit vond ik direct leuk voor Johnny.

Bij Oebens hebben ze vaak one of a kind items en ik vind deze winkel qua kleding ook net iets klassieker. Hier heb ik een tof groen bomberjack en een geruit overhemd voor hem meegenomen. Johnny is gek op geruite overhemden, dus hiermee zit je altijd goed. Om de outfits af te stylen ga ik vaak naar Scotch & Soda voor de leukste bretels en strikjes. All Saints op de Heiligeweg is een winkel met hele mooie basics, fijne skinny broekjes en verschillende leren items. Het liefst zou Johnny alles van deze winkel kopen, dus ook hier breng ik altijd een bezoekje.

MOMENT OF TRUTH & SETS

Met een volle kofferbak zijn Joni en ik op zaterdag naar Zwolle gereden. Eenmaal op de plaats van bestemming, pakken we eerst alles netjes uit. Vervolgens hangen we alle kledingstukken op, halen we de schoenen uit de doos en gaan we stomen. Het is heel prettig als je zeker een uur te vroeg bent, zodat alles netjes klaarhangt voor degene die je kleedt. Toch blijft het altijd spannend hoe de kleding wordt gevonden, maar gelukkig was Johnny blij. Op dag één droeg hij een leren jasje van All Saints met een t-shirt van Selected Homme en op dag twee ging hij voor het groene bomberjack van Oebens met een t-shirt van All Saints en loshangende bretels van Scotch. Ook voor de persfoto werd een geschikte outfit gevonden, namelijk een shirt van About, schoenen van Nike en een strikje van Scotch en Soda. Voor Nikes kun je Johnny wakker maken. Hij heeft maar liefst 18 paar dezelfde Nikes en nog steeds maken we hem blij met een nieuw paar.

Wil jij mijn avonturen als stylist blijven volgen? Vergeet dan niet iedere maand mijn blogpost te lezen en me te volgen op Instagram @joanneuland. En, let je op de looks van Johnny?

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.