fbpx Skip to content

Style Contributor Joanne: Maison365

Style Contributor Joanne: Maison365

Lieve lezer, welkom bij een nieuwe blog voor Style School ByDanie. Na het afronden van mijn cursus en het behalen van het felbegeerde certificaat ging ik mijn dromen achterna. Ik ontmoet de leukste mensen, kom bij de tofste winkels én heb de baan van mijn dromen. Deze week neem ik je mee naar Maison365; een wel heel bijzonder online platform>

HET ROER OM

Verrassing! Ik heb het roer deze maand helemaal omgegooid. Na fulltime te hebben gewerkt voor Danie leek het me leuk ook weer de ‘gewone’ man of vrouw te kleden. Ik heb jaren voor Vanilia gewerkt en hier hielp ik veel vrouwen op weg naar een nieuwe look. Hier kreeg ik veel energie van en eerlijk gezegd ben ik dit een beetje gaan missen.

MAISON365

Mijn wens werd gehoord en er kwam iets nieuws op mijn pad. Danie heeft namelijk nog een ander bedrijf onder haar naam, genaamd Maison365. Maison365 is een online styling platform voor vrouwen. Hier kunnen vrouwen hun kleding wensen en voorkeuren doorgeven en wordt er een mix & match box voor ze samengesteld met ongeveer drie outfits. Deze looks worden opgestuurd en ook weer opgehaald (indien nodig). Hoe leuk is dat? Maison is ongeveer in december 2016 van de grond gekomen en ik wist hier als een van de eerste vanaf. Toen leek het mij al heel leuk om hier deel van uit te maken en dit besloot ik afgelopen maand waar te maken.

KLANTEN EN MERKEN

Ik werk nu twee weken bij Maison365 en ik heb mijn draai al helemaal gevonden. Als iemand zich aanmeldt, plan je een telefonische stylesessie in. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes. Zo kom je te weten wat iemand wel of niet leuk vindt en welke stijl er bij haar past. De persoonlijke benadering met de klanten geeft mij veel voldoening. Na dit gesprek ga ik de box klaarmaken. Er wordt met toffe merken gewerkt zoals Maison Scotch, Gestuz, Edith & Ella, See U Soon, Antiek Batiek, Intropia etc. Voor ieder wat wils.

Ik kijk zelf altijd naar hoe de klant zich eerst kleedde en hoe we dit beter kunnen maken. Je merkt dat veel mensen het moeilijk vinden om buiten hun veilige haven te treden: de kleur zwart. Ik probeer altijd goed te kijken hoe je iemand uit haar comfortzone haalt, zonder dat ze te veel moet wennen. Zo begin ik vaak met een streepjesprint, een boyfriend broekje of een leren jasje in een andere kleur dan zwart. Vaak wordt hier heel leuk op gereageerd. Ook na het ontvangen van de box vragen we altijd om de reactie van de klant. Zo zorgen we ervoor dat de service nog beter wordt.

Maison365 is ontzettend handig voor vrouwen, die graag advies willen van een specialist of geen tijd hebben om zelf te winkelen. Ook vrouwen, die op zoek zijn naar een nieuwe stijl, verwelkomen we graag. Meer weten over mijn avonturen als styliste? Volg me dan op Instagram @JoanneUland. Tot volgende maand! >

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.