fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Yvonne

Student Spotlight: Meet Yvonne

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Yvonne Rasing. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Yvonne? Een paar weetjes..

Mijn naam is Yvonne Rasing, 37 jaar en ik woon met mijn gezin in Den Haag. In de afgelopen 15 jaar ben ik actief geweest als inkoopster bij grote winkelbedrijven in de modebranche. Mijn rol als “senior buyer” was erg breed: van inspiratie shoppen in wereldsteden als Tokio, New York en Los Angeles tot het samenstellen van de collectie voor in de winkels. Daarnaast heb ik veel productie-reizen gemaakt naar China, India en Turkije waardoor ik veel kennis opgedaan heb over stoffen, maten en de “make” van een product.

Vraag 2: Waarom heb je gekozen voor Style School ByDanie en hoe ervaar je het tot nu toe?

Style School ByDanie staat goed aangeschreven en deze opleiding stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Ik denk dat het goed is om eens in de zoveel tijd je theoretische kennis een boost te geven en door nieuwe inzichten en impulsen ook weer anders naar je vak te kunnen kijken. Dit draagt bij aan mijn creatieve proces. In mijn loopbaan in de mode heb ik mensen om mij heen zien worstelen met hun outfits. “Jij weet zeker wel wat er speelt, welke kleuren zijn er nu in?, hoe moet ik dit combineren?”… dit waren vragen die ik met grote regelmaat kreeg. Verder zocht ik bevestiging in deze opleiding om mijn carrière verder ook als Personal Stylist in te vullen. Ik hoop met deze opleiding te ervaren hoe ik het zou vinden om als Personal Stylist aan het werk te gaan.

Al wist ik dat dit op mijn lijf geschreven is; eindeloos leuke sets maken en mensen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Vraag 3: Waar komt je passie voor fashion vandaan?

Fashion zat er al van kleins af aan in. Ik tekende vroeger al in schriften modellen met outfits, knipte uit boekjes en heb er zelfs al op de lagere school een werkstuk en spreekbeurt over gedaan. Ik stond iedere ochtend vroeg op om mijn kleding in de kast op kleur te vouwen, poppen mooi aan te kleden en ik wist precies te vertellen wie wat aan had.[/vc_column_text][vc_column_text]

“Een Style School ByDanie cursus stond al lang op mijn verlanglijstje”

Vraag 4: Wat gaat de wereld de aankomende vijf jaar van jou zien?

De aankomende jaren wil ik meer ervaring opdoen als personal stylist. Ik wil mijn sporen de komende jaren ook online verdienen. Ik ben er van overtuigd dat personal online shoppen een vogelvlucht gaat nemen en dit in de toekomst een belangrijk deel van de fashionbranche kan worden. Het staat ook heel dicht bij wie ik ben, shoppen en te gekke sets maken en je klanten met een goed gevoel ‘achterlaten’. Dat zou toch een te leuke baan zijn?

Vraag 5: Wat typeert jouw stijl?

Ik ben dol op details, dus een colbert met bijzondere mouwen of een blouse met een bewerkte kraag. Ik combineer graag eyecatchers met rustige items. Mijn kledingstijl kun je omschrijven als een combi van bohemian, rock en romantic. Ik draag veel verschillende stylen, maar je zult mij niet snel formeel of minimalistisch gekleed zien. Ik vind het belangrijk dat iemand een eigen handtekening heeft, dat maakt wie je bent.

Vraag 6: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik laat mij inspireren door dingen als reizen, catwalks, interieur en de geschiedenis van de mode met al haar verschillende stromingen als flower power, 70’s, 80’s etc. Ook social media is een inspiratiebron.

Herken jij je in het verhaal van Yvonne en is styling jouw passie? Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.