fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Kathelijne

Student Spotlight: Meet Kathelijne

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Kathelijne. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Kathelijne?

Mijn naam is Kathelijne, ik ben 39 jaar en ik woon samen met mijn vriend en zoontje in Vught. Ik weet goed wat ik wil en waar ik voor sta. Je kunt me ook wel een beetje eigenwijs noemen. Ik hou van mooie dingen. Van fashion tot interieur, maar als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur naar mode. In mijn studententijd kwam mode steeds maar op de voorgrond te staan. Na 1,5 jaar fulltime in de mode te hebben gewerkt, stond ik voor de keuze – voor mezelf beginnen of het familiebedrijf in – het is het laatste geworden.

Vraag 2: Waarom heb je gekozen voor Style School ByDanie en hoe ervaar je het tot nu toe?

De Style School trok gelijk mijn aandacht door hun uitstraling. Ook het feit dat je in een korte tijd naar een hoog niveau werkt sprak mij aan. Van een fashion lover naar een professional. Door de bekende en vooral ervaren docenten leer je veel uit de praktijk, waardoor je al snel een bepaald niveau bereikt. Deze cursus sluit perfect aan als je een carrière in de styling wilt, maar helpt ook in je ontwikkeling als je nog niet helemaal weet waar je naartoe wilt in de mode.

Vraag 3: Waarom wil je graag in het modevak gaan werken?

Ik heb altijd iets met mode gehad. Als klein meisje was ik uren zoet met het maken van outfits en mijn moeder’s kledingkast. Van origine kom ik uit een vleesfamilie en ik heb ruim 10 jaar in het familiebedrijf gewerkt. Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar het is nu tijd voor iets anders. Mijn gevoel zegt dat ik nog iets met mode wil en dat is nu precies waarom ik bij de Style School terecht ben gekomen – om uit te vinden wat ik met deze passie wil.

“Je werkt in een korte tijd naar een hoog niveau”

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

De cursus heeft me enthousiast gemaakt over editorial/commercial styling. Ik dacht na les 1 meteen; dit zou wel eens iets voor mij kunnen zijn, dat regelneven. Bij les 2 en 3 wist ik het zeker. Het creëren van een ontzettend gaaf beeld met een team vind ik geweldig. Je geeft fashion een extra dimensie. Ik droom van een eigen label, maar worstel met know how en de financiële haalbaarheid. Dat maakt een baan als stylist voor mij dubbel zo interessant. Ik heb alvast de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met vooraanstaande modellen en managementbureaus. Mocht de Style School ooit nog met een cursus ‘design your own label’ komen, dan meld ik me bij deze aan.

Vraag 5: Wat betekent mode voor jou?

Mode is voor mij een uitlaatklep. Het is er altijd, staat nooit stil. Je hebt het of je hebt het niet.

Vraag 6: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik doe vooral aan waar ik mezelf goed bij voel, maar ik word wel heel blij van bepaalde looks van Isabel Marant enBrunello Cucinelli. Ik vind de online fashionshows fantastisch. Ik kan niet wachten tot ik een show in het echt mag bijwonen. O ja, Dries van Noten is trouwens my all time favorite.

Vraag 7: Wat lijkt jou het allerleukst aan het modevak?

Je eigen stijl neerzetten in de hoop dat anderen deze als vernieuwd ervaren en ze zich daarmee willen identificeren.

Herken jij je in het verhaal van Kathelijne en is styling jouw passie? Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.