fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Anneloes

Student Spotlight: Meet Anneloes

Iedere week zetten wij één van onze styling studenten in het zonnetje. Niet alleen omdat ze onwijs enthousiast zijn, maar ook omdat ze een fashion sense hebben waar je u tegen zegt. Vandaag is het de beurt aan Anneloes. Lees je mee? >

Vraag 1: Wie is Anneloes?

Ik ben Anneloes, 35 jaar en ik woon samen met mijn man Maurice (en ons blauwe vogeltje Bibi, een echte knuffelvogel) in Zeeland. Sinds jongs af aan ben ik al gek op kleding, schoenen en televisie shows en theater(kleding). Ik ben enorm schoenen fan. Vanaf dat ik kon lopen droeg ik de schoenen met hakken van mijn moeder en oma. Toen ik ouder werd en mijn klasgenoten de ‘Hitkrant’ lazen, zat ik de Beau Monde te lezen en te dromen over mooie schoenen en kleding. In mijn tijd op kamers kocht ik iedere week wel iets bij de H&M en groeide mijn kleding en schoenen verzameling. Toen ik voor het eerst in Las Vegas was kwam ik voor het eerst in een winkel van Christian Louboutin. Mijn man heeft zich rot gelachen want ik kwam huilend naar buiten omdat ik het zo mooi en bijzonder vond. De dollar stond toen heel laag en ik besloot te gaan sparen voor mijn eerste paar designer schoenen, de roze Barbie shoes van Christian Louboutin. Zo ben ik begonnen met het meer bewust kleding (maar vooral goede schoenen en tassen) kopen.

Vraag 2: Waarom heb je voor de opleiding cursus personal styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik zag toevallig van de week de spreuk: If you have a dream, give it a chance to happen… Die past goed bij hoe ik op het moment in het leven sta. Ik had altijd als droom om iets met styling te doen, maar ik dacht dat dat wel bij een droom zou blijven omdat ik behoorlijk ver van Amsterdam af woon. Daarnaast volg ik Danie Bles al jaren, want ik houd van haar stijl. Toen bedacht ik dat Danie Bles misschien wel masterclasses zou geven. Dat was in juni. Ik kwam er achter dat deze cursus bestaat. Ik heb toen nog getwijfeld over de afstand (ik moet nu iedere zaterdag om 6 uur de deur uit), maar toch heb ik de stap genomen. Ik wil dit gewoon ontzettend graag. Ik heb nu één les gehad: de kennismakingsles. Ik vond het zo leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde passie, ieder met een eigen stijl en eigen verhaal. Ik ben heel benieuwd naar wat we allemaal gaan leren en mee gaan maken. Het voelt alsof ik weer studeer en ik weer nieuwe dingen ontdek. Een goed gevoel.

‘Ik vond het zo leuk om mensen te ontmoeten met dezelfde passie, eigen stijl en eigen verhaal’

Vraag 3:Wat is jouw fashion quote?

You can’t buy happiness, but you can buy things that make you happy.

Vraag 4: Wat is jouw signature style?

Year round: Skinny jeans, top of blouse, mooie tas en mooie (mogen best opvallend zijn) schoenen. In de winter: panty, strak rokje, top met lang vest en biker boots. En bijna altijd een sjaal. In de zomer hou ik van jurkjes tot de knie met mooie schoenen, of sneakers van Converse. Ook ben ik van de ringen en armbanden. Meestal zit er wel een sieraad tussen dat ik op reis gekocht heb. Ik hou van zilveren sieraden gemaakt door de Hopi of Haida indianen. Maurice en ik hebben beiden een Haida trouwring met beiden een eigen betekenis, toevallig gemaakt door dezelfde persoon.

Vraag 5: Wat is je favoriete winkel/online shop?

Christian Louboutin voor schoenen. Jimmy Choo vind ik ook mooi, maar ik vind de winkels van Christian Louboutin net een sprookje. Verder vind ik Fabienne Chapot en Mrs. Marcos (heb ik nog maar net ontdekt) leuke winkels.

Wil jij nou ook net zoals Anneloes je dromen najagen? Klik hier voor meer informatie over de jaaropleiding Personal Styling.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.