fbpx Skip to content

Interview Educator Sandra Niezink

Interview Educator Sandra Niezink

Waar zouden we zijn zonder onze Style School educators? Nergens! Daarom vertellen we je graag het verhaal achter de gezichten die je bij ons voor de klas ziet staan. Fashion school is never boring! Vandaag gaan we in gesprek met Sandra Niezink >

Vraag 1: Sandra, vertel kort iets over jezelf

Ik ben Sandra Niezink, nog net 39 jaar en ik woon in Kampen. Ik heb twee kinderen – Abel van 16 en Hanna van bijna 15 jaar oud. Ik houd van een goed gesprek onder het genot van een lekkere kop koffie of een goed glas wijn. Verder ben ik ook gek op mijn werk, dat is zo veelzijdig en er is geen week hetzelfde.

Ik ben jarenlang docent geweest en dat combineerde ik met imagostyling. Sinds 2016 ben ik volledig zelfstandig ondernemer en verzorg ik vooral veel training rondom het thema persoonlijke ontwikkeling en creatieregie. Zo ben ik met enige regelmaat te vinden bij de Heeren van Rinsma, een vooraanstaande winkel voor mannenmode, waar ik veel personal shop.

Vraag 2: Welke functie vervul je bij Style School ByDanie?

Bij de Style School geef ik een aantal lessen; de module technische styling, maar ook vakken als ondernemerschap en communicatie. Zowel voor de jaaropleiding Allround Styling als voor de cursus Personal Styling.

Daarnaast coach ik de meiden van de jaaropleiding en heb ik mijn bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van de leerlijn en lesplannen. Mijn opleiding en ervaring in het onderwijs komen hier goed van pas.

Vraag 3: Wat vind je zo leuk aan lesgeven op de Style School?

Het lesgeven en het werken bij de Style School is super leuk omdat al mijn passies daar bij elkaar komen. Mijn passie voor lesgeven en personal styling vallen hier samen. In het coachen ben ik vooral bezig met individuele leerprocessen en die gaan heel vaak over persoonlijke ontwikkeling en drive. Ook een passie van mij!

Vraag 4: Als je jouw lessen mag omschrijven in drie woorden; welke woorden zou je dan kiezen?

Inspireren, motiveren, of liever nog activeren en vormgeven. Ik ben altijd op zoek naar wat er nodig is om iemand van binnenuit in beweging te zetten. Nu hebben de studenten aan de Style School doelbewust gekozen voor deze opleiding, maar de taak van de docent blijft om goed in de gaten te houden wanneer iemand nu echt leert, zichzelf ontdekt en waar zijn of haar talenten liggen. Van dat proces word ik helemaal blij. In mijn lessen gebruik ik ervaringsgerichte werkvormen, wat fantastisch aansluit bij het motto van de Style School, namelijk learning by doing.

“Ontdek je eigen manier, je eigen stijl van werken en doe vooral waar jij blij van wordt!”

Vraag 5: Wat maakt de Style School uniek volgens jou?

Style School ByDanie daagt je uit om de stylist in jezelf te vinden. Het is een leeromgeving die opportunities, ervaring en ontwikkeling biedt. De school staat echt midden in de modewereld en haar netwerk is sterk. Voor de klas vind je mensen die nog steeds werkzaam zijn voor grote namen en producties. Learn from the best.

Vraag 6: Hoe ervaar je het contact met de Style School studenten?

Het contact met de studenten van de jaaropleiding is intens, omdat we een heel schooljaar met elkaar optrekken. Ik coach hen en bespreek hun individuele ontwikkeling. Mijn rol is bij de cursus Personal Styling kleiner, maar ik ben zeker betrokken. Deze cursisten zijn vaak ouder en willen een nieuwe kant van zichzelf ontdekken. Als je dat afpelt, kom je weer bij waar het om draait; mensen met passie.

Vraag 7: Wat wil je dat de studenten onthouden als ze het werkveld ingaan?

Ontdek je eigen manier, je eigen stijl van werken en doe vooral waar jij blij van wordt. Als je echt vanuit je eigen passie aan de slag gaat, dan kan er niets anders dan iets moois uitkomen. Geloof daarin!

Vraag 9: Wat zou je willen zeggen tegen meiden die nog twijfelen om deze stap te zetten?

Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan, dan van de dingen die je wel hebt gedaan. Als je blij wordt van de gedachte om met styling en mensen bezig te zijn, dan zou ik zeggen; ga het avontuur gewoon aan!

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.