fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Marlou

Student Spotlight: Meet Marlou

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staat studente Marlou Klinkenberg in de Student Spotlight >

Vraag 1: Vertel eens kort iets over jezelf

Mijn naam is Marlou Klinkenberg en ik ben 20 jaar. Ik kom uit de Amstelhoek – een klein plaatsje aan de Amstel en werk als verkoopster bij Rosmode. In mijn vrije tijd ben ik het liefst in Amsterdam om te winkelen met vriendinnen of gezellig te lunchen op een terrasje. Ik doe er altijd heel veel inspiratie op.

Ook haal ik inspiratie van Instagram en Pinterest. Als ik eenmaal aan het kijken ben, is een uur zo voorbij. Hier ben ik verslaafd aan.

Vraag 2: Waarom heb je voor de cursus Personal Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb voor de cursus Personal Styling gekozen, omdat mode altijd al mijn passie is geweest. Je kan er goed je creativiteit in kwijt en ik vind het combineren en stylen van verschillende outfits het leukst. Vorig jaar heb ik de opleiding Manager Mode op het Jan des Bouvrie college afgerond, en ik wil mij verder ontwikkelen door meerdere kanten van het modevak te zien. Daarom heb ik gekozen voor een cursus bij de Style School. De lessen vind ik tot nu toe erg inspirerend en ik heb al veel geleerd. De sfeer is ook heel goed!

Vraag 3: Wat ga je met het geleerde doen?

Na de cursus Personal Styling wil ik graag de cursus Fashion Styling of TV styling gaan volgen. Uiteindelijk wil ik het geleerde in de praktijk gaan uitvoeren en een eigen bedrijf beginnen, zodat ik mijn kennis met anderen kan delen.

Vraag 4: Wat is jouw signature look?

Ik ben niet uit te tekenen in een bepaalde look, maar ik vind het wel leuk om verschillende prints en stoffen met elkaar te combineren. Je kan mijn look wel altijd herkennen aan een stoere uitstraling, en een beetje rock and roll zoals een leren broek of een biker jack of boots. Ook kun je mij wakker maken voor designer items. Als ik uitga met vriendinnen vind ik het wel leuk om hakken te dragen en mijn outfit vrouwelijk te maken. Ik zou dit niet snel combineren met een schattig jurkje, maar met een stoere broek en mooie top.

Vraag 5: Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar zie ik mezelf werken in het modevak als styliste. Mijn doel is om uiteindelijk een eigen bedrijf op te zetten en een eigen merk te beginnen. De combinatie van het ondernemen en de creatieve kant van het modevak spreekt mij erg aan.

Vraag 6: Welk item staat er nog op jouw wishlist?

Op mijn wishlist staat het Classic Motorcycle Jacket van Yves Saint Laurent. De stijl van Saint Laurent past heel goed bij mij, omdat ze altijd leren jasjes en hele mooie leren broeken in de collectie hebben. Het leren jasje is echt een item om in je kast te hebben, en die je ook altijd zal dragen. Hoe langer je een leren jasje draagt hoe mooier hij wordt.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.