fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Lenka

Student Spotlight: Meet Lenka

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staat studente Lenka in de Student Spotlight

Vraag 1: Vertel eens kort iets over jezelf

Hi, ik ben Lenka Marlies de Jong en ben 23 jaar jong. Ik woon alweer twee jaar samen met mijn jeugdliefde Mark. Hij kent mij en mijn liefde voor kleding goed, want na een ‘net samenwoon ruzie’ heeft hij een inloopkast voor me gebouwd – met gouden glitters op de vloer. Mijn motto is ‘why be bitter just wear some glitter’.

Ik ben op dit moment werkzaam als Manager van Le pain Quotidien (Horecazaak). Ik werk hier al vier jaar met plezier, maar mijn passie voor mode krijgt de overhand. Vol enthousiasme heb ik me één week voor de start van de cursus Personal Styling aangemeld bij Style School ByDanie.

And I love it! Ik voel me helemaal op mijn plek en krijg nog meer lef en zekerheid om mijn positie in de horeca aan de kant te zetten en vol voor mijn passie te gaan. Ik vind het tempo waarin de lessen gaan heel lekker, het kwartje valt, we doen er wat mee en dan door naar het volgende onderwerp. Ook ben ik heel blij met de Style School educators.

Vraag 2: Wat maakt dit vak zo leuk?

Kleding heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is echt een uitlaatklep en het maakt me heel gelukkig. Toen ik uit een zware periode kwam in mijn pubertijd gaf kleding me zelfvertrouwen en kon ik mezelf laten zien zoals ik ben. Het lijkt me geweldig om ditzelfde voor andere vrouwen te doen. Het persoonlijke stuk maakt het echt bijzonder en ik hoop mensen verder te helpen naar  een volgend level in hun leven.

Vraag 3: Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Het lijkt me geweldig om over 5 jaar een eigen bedrijf te hebben, waarmee ik me richt op persoonlijke ontwikkeling en kleding. Het hoeft niet allemaal helemaal nieuw te zijn. Ik wil me richten op dat wat er al is, maar dan is een ander jasje.

Vraag 4: Wie is jouw fashion icoon?

Ik heb er zelfs drie! Caroline Daur, Chiara Ferragni en Aimee Song. Daarnaast volg ik ook eindeloos veel vrouwen op Instagram die me één voor één inspireren.

Vraag 5: Wie zou je graag willen stylen?

Ik voel me sowieso vereerd om iemand te mogen stylen en heb dan ook geen brandende passie dit voor een bekend persoon te doen. Het lijkt me juist leuk om ingetogene, ietwat onzekere vrouwen te laten openbloeien en zelfvertrouwen te geven. Dat maakt mij gelukkig.

Vraag 6: Wat staat er op je wishlist?

Van mijn eerst verdiende modecenten zou ik denk ik voor een ‘Micro cahier velvet shoulder bag’ van Prada gaan met goud en bordeaux. Deze tas is op zoveel manieren te combineren en is tijdloos.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.