fbpx Skip to content

Florien Tells

Florien Tells

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staat studente Florien in de Student Spotlight >

Vraag 1: Vertel eens kort iets over jezelf

Ik ben Florien Heijblom, mensen noemen mij vaak Flo. Ik ben 24 jaar oud en ik woon in Voorburg (Den Haag). Heel mijn leven heb ik al een grote passie voor mode en shoppen is mijn hobby (“and my cardio”). Ik vind het heel leuk om video content te maken (vloggen) en foto’s te plaatsen op Instagram. Ik ben dol op het organiseren en creëren van concepten. Wat maakt mij uniek? Ik denk dat ik mezelf uniek kan noemen door de combinatie van media/entertainment management én styling waar ik veel ervaring in heb.

Vraag 2: Waarom heb je voor de jaaropleiding Allround Styling gekozen?

Na het behalen van mijn HAVO-diploma ben ik Media en Entertainment Management gaan studeren in Haarlem. Tijdens, maar ook na het behalen, van mijn studie heb ik verschillende functies gehad bij een televisieproductiemaatschappij. Toen mijn laatste televisieklus ten einde liep en ik inmiddels 23 jaar was, kwam ik op een punt in mijn leven waarop ik dacht: “is dit echt wat ik wil?” Heel mijn leven heb ik al een grote passie voor fashion en diep in mij zat stiekem de droom daar iets mee te gaan doen. Ook tijdens mijn televisiewerk kwam ik vaak met stylisten in aanmerking en ik merkte dat dit mij erg aantrok. Ik heb besloten het roer om te gooien en alle kansen te grijpen om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik hoor vaak van anderen dat ik hen op nieuwe ideeën kan brengen (inspireren), omdat ik originele items uitzoek (die een ander misschien niet snel zal kiezen).

Mijn doel is om me niet volledig te richten op personal styling of fashion styling, maar ook bezig te zijn met conceptontwikkeling. Organiseren en bedenken hoe iets eruit moet zien geeft mij energie. Mijn droom is dat als mensen werk van mij zien, ze denken dit is ‘TYPISCH FLO’ en daarom ook mijn bedrijfsnaam soflo.nl!

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Het belangrijkste voor mij is toch wel dat ik mijn creativiteit kwijt kan in dit vak. Het is ook uitdagend, omdat er steeds nieuwe trends opkomen en je jezelf moet blijven vernieuwen. Zoals ik hierboven al zei kun je met dit vak ook verschillende richtingen kiezen.

Vraag 4: Wat is jouw signature look?

Als ik aan anderen vraag wat mijn signature look is zeggen ze vaak ‘street’ of ‘sporty’. Mijn kleding is stoer en ik hou absoluut niet echt van tuttige items. Je zult me niet heel snel in een kokerrok zien (behalve dan op mijn werk bij Nespresso). Ik draag eigenlijk altijd een broek (liefst een skinny of een legging is ook goed, als het maar strak zit) met daarover heen een shirt/trui en sneakers. Daarbij heb ik ook een verslaving aan jassen en schoenen kopen. Op de een of andere manier koop ik dat het meest!

Vraag 5: Wie zou je graag willen stylen?

Zo dat is een lastige. Alhoewel… Laatst zei ik tegen een vriend van mij dat ik heel graag Enzo Knol zou willen stylen! Af en toe zie ik hem voorbijkomen en dan denk ik wat zonde dat je dit zo hebt gecombineerd (hij heeft wel vette items in zijn kast hangen namelijk)! Dus Enzo als je dit leest?! Haha

Vraag 6: Wat staat er nog op je wishlist?

Oef heb je even? Dat is een eindeloze lijst, maar als ik nu mocht kiezen dan zou ik voor een Gucci tas gaan.

Net zoals Florien een start maken in de stylingwereld? Schrijf je dan hier in voor de jaaropleiding Allround Styling.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.