fbpx Skip to content

Eindshoot Nina Hezemans

Eindshoot Nina Hezemans

Fashion Styling studente Nina Hezemans studeerde af met haar eindshoot, die vervolgens gepubliceerd werd in een magazine. Reden genoeg om met Nina in gesprek te gaan. Lees je mee?

“Voor de laatste opdracht van de Style School moest iedereen een eigen shoot doen. Ik heb mijn shoot geïnspireerd op de pre-fall collectie van Valentino. Het thema daar was 80’s. Ik wilde graag een glamour-gevoel overbrengen in de modeserie. Tegelijkertijd wilde ik een stoer beeld creëren. Vandaar de glanzende stoffen, subtiele accessoires en nonchalante blikken en houdingen.

Allereerst ben ik op zoek gegaan naar een fashion fotograaf. Via Instagram kwam ik met Gail Meijer in contact. Zij heeft mij vervolgens gekoppeld aan Britt Snellink. Britt heeft het haar en de make-up gedaan. Via de Boekers hebben we ook een model gevonden. Patty Ruissen heet ze. Uiteindelijk hadden we een tof team samengesteld en zijn we aan de slag gegaan in de studio van Gail.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Het team was gezellig en ik heb het als een super leuke en leerzame dag ervaren. Ik merkte wel dat ik het soms lastig vond om mee te denken tijdens de shoot. Ik vond dat moeilijk omdat ik onzeker was of ik het wel ‘goed’ zou doen. Ik was tenslotte een beginner terwijl iedereen om mij heen al langer in het vak zat. Gelukkig was de rest heel lief en door hen voelde ik me al gauw op mijn gemak.

Na afloop is de modeserie gepubliceerd bij het HUF magazine. Ik was superblij dat het gelukt was om de serie te publiceren. Dat voelt natuurlijk als een grote eer. Het magazine heeft ook de titel: ‘Too Glam To Give A Damn’ verzonnen. Deze titel zegt precies wat ik wilde overbrengen in de serie.

Wat ga ik doen nu de Style School cursus is afgelopen? Daar ben ik nog niet over uit. Ik doe op dit moment de opleiding Psychologie aan de UvA en ben van plan om dit jaar af te maken. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet precies, maar ik wil wel heel graag werken in de fashion wereld! Maar nu eerst nog even genieten van het studentenleven ;).”

Ook shooten met professionals? Schrijf je dan hier in voor de cursus Fashion Styling.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.