fbpx Skip to content

Styling Educator Xaviera Aubri

Styling Educator Xaviera Aubri

Learn from the best? Yes, count stylist Xaviera Aubri in! De kick-off van het blok Fashion Styling voor de jaaropleiding Allround Styling werd gegeven door een wel heel speciale docente. Xaviera Aubri begon als assistent van Jetteke van Lexmond en is nu zelf topstylist voor o.a. Vogue (Ja VOGUE!!), Glamour en many more nationale en internationale magazines! Haar motto? Je bent zo goed als je zelf wilt zijn. Xaviera ziet Fashion Styling als kunst. Het moet inspireren en vragen oproepen. Ze bracht onze studenten een aantal belangrijke lessen bij. Saai? Dat mag je werk nooit zijn.

Als een kledingstuk een ‘hype ‘ is bijvoorbeeld, kijk je als stylist hoe je dit op originele wijze kunt neerzetten. Xaviera daagt zichzelf iedere keer weer uit om creatief te zijn. Vaak willen velen het it-item van een seizoen bemachtigen. Dit is niet altijd mogelijk, waardoor stylisten anders moeten denken. Dan gaan ze voor de tas en doen ze daar iets waanzinnig creatiefs mee.

De ultieme jackpot heb je als je een tijdloze ‘iconische’ foto weet te creëren. Editorial Styling is voornamelijk voor tijdschriften en mag wat uitdagend zijn. De stappen voor Editorial Styling zijn pre-production, production en post-production. Alle stappen zijn hierin belangrijk en mogen niet vergeten worden. Een Fashion Stylist daarentegen mag creatiever zijn en moet dus beeld creëren dat interessant is. Een beeld waar je uren naar blijft kijken!

Other stories

Other stories

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Voor Ronald van der Kemp, de bekende Nederlandse fashionontwerper, draait alles om upcycling en sustainability. Met zijn label ‘RVDK’ reisde…
Become a professional personal stylist

Become a professional personal stylist

Doe je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het leuk om iemand…
AFW Studio: Elzinga Studio

AFW Studio: Elzinga Studio

Het is zover, AFW studio gaat bijna beginnen! Ook deze editie werkt Amsterdam Fashion Week weer uitsluitend met studenten van…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.