fbpx Skip to content

Success Story: Denise Speelman

Success Story: Denise Speelman

Van Style School ByDanie naar ByDanie. Denise Speelman verdiende haar plek in de stylingwereld. Wij interviewden haar over de stappen die zij na de Style School heeft gemaakt.

Vertel eens Denise, hoe omschrijf jij jezelf?

Hoi! Mijn naam is Denise Speelman, 20 jaar en fulltime styliste. Geboren en opgegroeid in Groningen, maar verhuisd naar het mooie Amsterdam.

Wanneer wilde jij stylist worden?

Ik heb altijd al de droom gehad om van styling mijn werk te maken. Het is heerlijk als je iets kunt doen wat je ook echt leuk vindt, waardoor het eigenlijk niet eens als je werk voelt. Toen ik kennis maakte met Style School ByDanie wist ik meteen: hier zet ik de eerste stap naar mijn carrière. Tijdens de opleiding heb ik mensen uit het vak leren kennen waar je zoveel van kan leren, omdat ze met grote passie al jaren in deze branche werken. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Dus je hebt je roeping wel gevonden?

Ja zeker! Wat ik zo leuk vind aan styling is dat je eindeloos kunt variëren met creativiteit en er zo echt je eigen draai aan kunt geven. Het is niet alleen maar leuke setjes maken, maar er zit zoveel meer achter. Wanneer je een eigen bedrijf opzet is het hard werken, maar als je echt iets wilt geloof ik erin dat het je zal lukken.

Wat voor leuks ben je na de opleiding gaan doen?

Na deze opleiding mocht ik stage lopen bij Danie Bles, waar ik ontzettend veel heb geleerd en met inspirerende mensen heb mogen werken. Daarna heb ik een tijdje bij Wanderlust Amsterdam gewerkt op de PR & Marketing afdeling. De kriebels om voor mezelf te beginnen werden steeds groter en groter, dus heb ik deze stap genomen. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb, want nu kan ik fulltime styliste zijn.

En wat was dan jouw beste, leukste, gekste klus?  

Elke klus die ik mag doen, geeft me weer energie en eigenlijk een soort van kick. Ik heb onder andere voor ByDanie, Maybelline en Goosecraft mogen werken. Daarnaast heb ik een aantal vaste klanten die ik kleed voor tv-programma’s, fotoshoots, premières of events. De gekste klus moet denk ik nog komen, haha!

Wat zou je de huidige of toekomstige studenten willen meegeven?

Ik heb veel aan de opleiding van Style School ByDanie gehad. Je ontmoet veel mensen die hun kennis en ervaringen met je delen, waardoor je helemaal klaargestoomd wordt voor jouw carrière. Tijdens de opleiding kom je ook al in aanraking met PR-bureaus. Je komt te weten welke er precies zijn en wat hun taak is. Hier begin je al met het opzetten van je netwerk. Ik zou de huidige studenten willen meegeven dat ze goed moeten opletten en gebruik moeten maken van het netwerk dat ze opbouwen. De opleiding gaf mij veel motivatie en zonder hen was ik niet de styliste die ik nu ben!

Ook starten met een opleiding op Style School ByDanie en in de voetsporen van onze succesvolle studenten treden? Klik hier voor het cursusaanbod.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.