fbpx Skip to content

Success Story: Macy Wiltenburg

Success Story: Macy Wiltenburg

Van Style School ByDanie naar de styling van Replay, MAAN en een stage bij GTST. Macy Wiltenburg heeft na het afronden van haar opleiding niet stilgezeten. We interviewden haar!

Macy, vertel ons eens over jouw success story?

Allereerst super leuk dat je mijn ‘success story’ wilt lezen en dat ik je voor even mag meenemen in mijn wereld. Ik ben Macy Wiltenburg. Ambitieus, perfectionistisch, leergierig en altijd op zoek naar uitdagingen. 21 jaar en woonachtig in Rijswijk.

Waarom koos jij voor styling?

Ik heb voor Style School ByDanie gekozen, omdat ik graag het styling vak waar ik als klein meisje al mee bezig was, wilde leren van vakkundigen. De school is een opstapje geweest naar al het moois wat ik inmiddels al bereikt heb. Het is een zeer leerzame periode geweest.

En wat heb jij bereikt in het afgelopen jaar?

Nadat ik in januari 2017 mijn certificaat Personal Styling in ontvangst mocht nemen, is er al een hoop moois op mijn pad gekomen. Styling klussen waar ik van droomde, maar nooit van had gedacht dat het werkelijkheid zou worden. Het begon met de Amsterdam Fashion Week, waar ik via Style School ByDanie backstage aan het werk was bij de show van Said Mahrouf (Die overigens echt prachtige kledingstukken maakt). Na fashion week ging het in sneltreinvaart. Ik mocht assisteren bij Saskia van der Linden, o.a. stylist van O’g3ne, Replay en Maan. Na deze periode werd ik gebeld om stage te komen lopen bij GTST. Een droom die uitkwam. Intussen heb ik ook geassisteerd bij de persfoto’s van Nieuwe Tijden en een Nederlandse speelfilm.

Netwerken is heel belangrijk en tijdens deze ervaringen heb ik mooie mensen mogen ontmoeten. Nu ik klaar ben met mijn stage bij GTST vind ik het tijd om voor mezelf te beginnen en opnieuw te gaan vlammen, Macy Styles. Een grote stap, maar ik ben er klaar voor. Ik ben hier nu druk mee bezig en het zal binnenkort online te vinden zijn. Mijn uiteindelijke droom is dat Macy Styles over vijf jaar een groot succes is, en dat ik met dit bedrijf mooie klussen mag aannemen en mensen gelukkig mag maken met wat ik doe.

En de allertofste klus was?

Dit is een lastige vraag. Het is niet met elkaar te vergelijken. Ik ben dankbaar dat ik al zoveel verschillende facetten heb mogen meemaken en dat is juist hetgeen wat ik zo tof vind. Geen dag is hetzelfde, er is altijd dynamiek.

Waarom koos jij voor Personal Styling?

Het mooie van personal styling vind ik dat ik mensen mag helpen met het bedenken van een look die bij hun past, waarbij ze uitstralen van buiten wie ze van binnen daadwerkelijk zijn. Inspireren en laten stralen vind ik belangrijk, want ieder mens is uniek. Met dit vak kun je vaak out of the box denken en kun je met je creativiteit aan de slag.

Wat wil jij de huidige of toekomstige studenten meegeven?

Ik ben nu iets langer dan een jaar bezig na het behalen van mijn certificaat en ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad is gekomen. Dit is zeker niet allemaal aan komen waaien. Ik heb er hard voor gewerkt en ben niet stil blijven zitten. Niets gaat vanzelf. Als je iets wilt, moet je er keihard voor werken, maar echt. Lange dagen, soms werken in de kou, rennen, springen en vliegen. Maar het is het allemaal waard. Ik volg mijn droom en doe dagelijks wat ik het liefste doe.

Ook starten met een opleiding op Style School ByDanie en in de voetsporen van onze succesvolle studenten treden? Klik hier voor het cursusaanbod.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.