fbpx Skip to content

Success Story: Christina Isadora Sofia

Success Story: Christina Isadora Sofia

Christina Isadora Sofia heeft grote doelen. De beste Fashion Stylist van Nederland? Dat wil ze over vijf jaar op haar CV hebben staan. En daar wil ze hard voor werken.

Hoe komt het dat jij zo enthousiast bent geworden?

Ik heb bij Style School ByDanie de cursus Fashion Styling gedaan. Dit omdat de opleiding een combinatie bood van theorie en praktijk, zodat je alle aspecten van styling goed leert kennen. Daarnaast krijg je daar lessen van stylisten die al jaren in het vak zitten zodat je alle in’s en out’s van styling meekrijgt. Ik ben nog het meest enthousiast geworden door de geweldige kans die ik na de cursus Fashion Styling kreeg. Ik mocht namelijk bij mijn favoriete docent Xaviera Aubri assisteren!

Wat gaaf! En toen is jouw passie voor styling echt gegroeid?

Ja zeker! Wat ik zo leuk vind aan styling is dat het ruimte biedt om je creativiteit en visie tot leven te brengen. Niets is mooier dan wanneer je een visie hebt en deze kunt verwerken in een concept of in een moodboard. Vervolgens zie je de magie die ontstaat van alles wat samenkomt, wat zorgt voor een prachtig geheel. Het beeld dat in je hoofd speelde tijdens het creatieve proces komt dan eindelijk tot leven. Prachtige beelden die dan tastbaar worden, dat vind ik echt geweldig.

Wat ben je gaan doen na de cursus?

Op 1 juni 2017 heb ik me bij de KVK ingeschreven en ben ik als Freelance Fashion Stylist aan de slag gegaan. Sindsdien ben ik in allerlei styling avonturen terecht gekomen. Als freelancer in de creatieve sector heb je nooit dezelfde klussen dus het verschilt per maand wat voor styling opdrachten ik heb. Toevallig heb ik net een super toffe styling klus afgerond die ik via Style School ByDanie heb gekregen. Ik mocht de styling doen voor de trailer van het verfilmde boek ‘Secret Scouts’.

Was dit dan ook je meest toffe klus, so far?

Nou, de meest toffe klus die ik gedaan heb is denk ik mijn eerste campagne. Ik moest toen voor het schoenenmerk ‘Blackstone’ hun 2018 zomercollectie stylen. We waren met een super leuk team voor een paar dagen naar Lanzarote om daar te shooten en het was een super leuke, leerzame ervaring. Afgelopen maand heb ik mijn eerste lookbook mogen stylen – voor de wintercollectie van Blackstone.

Dus SSBD heeft je wel geholpen in je huidige carrière?

Wat ik zo fijn vind aan SSBD is het brede netwerk die de school heeft. Na mijn twee cursussen bleven ze me begeleiden in mijn carrière. Niet alleen in het geven van het juiste advies, maar ook het linken aan de juiste mensen in de fashion wereld. Daarnaast heb ik hele mooie vriendschappen overgehouden aan de Style School.

Je hebt al verteld waar jij over 5 jaar bent, maar wat betekent ’de beste’ voor jou?

Ik hoop dat ‘Christina Isadora Sofia’ een household name wordt in fashion samen met een (of mijn eigen) succesvol internationaal styling bedrijf. Mijn ultieme goal is toch wel de styling doen voor campagnes van grote namen als Chanel, Dior, Versace etc. En ik zou het tof vinden om de covers van alle grote modetijdschriften te mogen stylen, zoals Vogue.

Wil je mij blijven volgen in mijn ontwikkelingen? @Christina.isadorasofia en #focusonyourgoalsbabygirl

 

Ook starten met een opleiding op Style School ByDanie en in de voetsporen van onze succesvolle studenten treden? Klik hier voor het cursusaanbod.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.