fbpx Skip to content

Eindshoot Mandy Schleipfenbauer

Eindshoot Mandy Schleipfenbauer

Mandy Schleipfenbauer volgde de cursus Fashion Styling, en haar talent bleef niet onopgemerkt. Vandaag presenteren we met trots de beelden van haar eindshoot met de titel Unconventional Women, waarbij ze gebruik maakte van een mix van vrouwelijke en mannelijke elementen. Check it out!

Vraag 1: Mandy, vertel eens iets meer over je eindshoot

Voor de eindshoot van de cursus Fashion Styling moesten we een fashion shoot van A tot Z zelf organiseren. Dus het creëren van een concept, het samenstellen van een team en de presentatie van het resultaat. Ik koos voor het thema Unconventional Women, wat staat voor de krachtige, onafhankelijke vrouw en is geïnspireerd op de runway looks van ELLERY & CELINÉ. Door het gebruik van meer robuuste vormen krijgen de looks iets mannelijks. Hierdoor trekt de aandacht wel naar het gezicht toe. Dit totaalbeeld wordt hierdoor vrouwelijk en krachtig, en dat vind ik tof.

Vraag 2: Met wie heb je samengewerkt?

Ik heb het geluk gehad met een topteam. Alexia van der Meijden heeft de fotografie gedaan. Haar werk volgde ik al een tijdje met interesse. Tijdens een samenwerking voor een fotoshoot heb ik haar gevraagd of ze mee wilde werken aan mijn eindshoot. Ze was direct enthousiast. Lotte Valk van Lotte Concept verzorgde de make-up. Zij wist goed in te spelen op mijn concept door de aandacht op een subtiele wijze naar het gezicht te brengen. En Elite Amsterdam heeft een fantastisch model ter beschikking gesteld: Veerle Klok. Super veel dank aan het team!

Vraag 3: Wat is jouw ervaring met deze eerste shoot?

Het geeft zo’n goed gevoel als je het eindresultaat tot leven ziet komen. Het is tof om een geheel eigen stijl neer te zetten. Toen ik de lovende reacties van Famke Mesman en de rest van het SSBD team ontving, was ik super blij.

Vraag 4: Je bent nu al een paar maanden klaar met de cursus. Wat ben je nu aan het doen?

Ik heb de cursus Fashion Styling en de cursus Personal Styling gevolgd. Deze twee cursussen waren een mooie aanvulling op elkaar. Style School ByDanie is heel erg ondersteunend – ook na de opleiding – en levert een tof netwerk op. Momenteel werk ik aan de styling voor diverse magazines, ben ik personal stylist voor eigen klanten, werk ik aan de Grazia Modejury met Eve Tomaszewski en assisteer ik Yce Sibideh en Kelly Huijsman bij fashion shoots en de styling voor BN-ers. Ik heb de ambitie om over 5 jaar een bekend stylist te zijn.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.