fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Nekita

Student Spotlight: Meet Nekita

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staat studente Nekita Lachminarain in de Student Spotlight >

Vraag 1: Nikita, vertel eens een aantal weetjes over jezelf

Mijn naam is Nekita Lacminarain, ik ben 31 jaar en geboren in Paramaribo. Ik kom uit een gezin met vier dochters en heb, mede hierdoor, een affectie voor mode ontwikkeld. We hielden ons van jongs af aan bezig met mode, kleding, accessoires, haartrends etc. Ondanks het gevoel dat ik mijn loopbaan binnen de modewereld wilde starten, heb ik gekozen voor een veiligere optie:  een kantoorbaan. Het bleef toch altijd knagen, en na ruim 12 jaar heb ik besloten om het toch een kans te geven: Fashion Styling.

Vraag 2: Waarom heb je voor de cursus Fashion Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb de cursus cadeau gekregen van mijn vriend (hoe lief is dat!) zodat ik mijn creativiteit kan verkennen. Zoals eerder vermeld twijfel ik al enige tijd over mijn loopbaan en toekomst. Dit is mijn kans om de modewereld te verkennen om te kijken of deze wereld een betere match is. Het leuke aan dit vak vind ik de diversiteit aan gastlessen en praktijkopdrachten. Ik kijk dan ook enorm uit naar de eindopdracht, waarbij je een editorial shoot van scratch af aan mag organiseren.

Vraag 3: Wie is je stijlicoon?

I love Sarah Jessica Parker. Zowel in haar rol als Carrie Bradshaw, als haarzelf. Ze heeft niet een bepaalde stijl, maar komt letterlijk met alles weg. Street style, classy, chique, haute couture. Love, love, love her!

“Na ruim 12 jaar heb ik besloten om het toch een kans te geven: een carrière in de mode.”

Vraag 4: Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Oké, laten we even dromen: over 5 jaar ben ik fulltime werkzaam in een creatieve baan, welke mode gerelateerd is, zonder te veel kaders. En natuurlijk reis ik de hele wereld over hiervoor.

Vraag 5: Wie zou je graag willen stylen?

Rihanna!

Wil jij net zoals Nekita starten met de cursus Fashion Styling? Schrijf je hier in.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.