fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Macy

Student Spotlight: Meet Macy

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staat studente Macy Chapman in de Student Spotlight >

Vraag 1: Macy, vertel eens een aantal weetjes over jezelf

Mijn naam is Macy, ik ben 20 jaar oud en ik volg de jaaropleiding Allround Styling op Style School ByDanie. Ik werk samen met mijn zus aan onze webshop in natuurlijke cosmetica BioMy. Ik doe deze opleiding natuurlijk niet voor niets en een eigen bedrijf op het gebied van mode kriebelde al een tijdje. Daarom ben ik sinds kort begonnen met mijn eigen label en de daarbij horende website macychapman.nl. Ik houd het meest van leuke dingen doen met mijn familie en vrienden, zoals terrassen, winkelen en natuurlijk ben ik ook dol op vakanties. Mijn vakanties zijn nu nog leuker, omdat ik het kan combineren met de productie van mijn eigen kledinglabel.

Vraag 2: Waarom heb je voor de jaaropleiding Allround Styling gekozen?

Ik vond het altijd al leuk om setjes samen te stellen, en dankzij deze opleiding kun je daarvan je beroep maken. In eerste instantie leek het me heerlijk om hele dagen te shoppen. Hier ben ik snel op terug gekomen. Dit is namelijk best zwaar. In dit vak ben je constant bezig met bedenken hoe je mensen nog mooier maakt, en dat vind ik gewoon heel erg leuk. Je kijkt niet alleen naar kleding, maar naar het complete plaatje. Bij Fashion Styling kun je je fantasie loslaten, hoeft het niet per se draagbaar te zijn, maar moet het wel kloppen.

Vraag 3: Wie is jouw inspirator?

Ik ben al sinds klein meisje fan van Roberto Cavalli. Dit komt ook wel door mijn ouders, want zij shopten altijd veel van zijn merk. Ik vind het heel leuk dat je de items van hem gelijk herkent en linkt aan zijn merk. Het is een uitgesproken, eigen stijl.

“If you like it, wear it!”

Vraag 4: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Ik hoop dat ik dan twee super succesvolle webshops run, de pakketjes tot het dak staan en ik een eigen koerier door heel het land kan laten rijden. Maar vooral dat ik alles voor mijn ouders kan doen en hen alles kan geven wat ze willen, net als dat ze dat altijd voor mij hebben gedaan.

Vraag 5: Wat is jouw favoriete fashion quote?

If you like it, wear it! Ik vind dat iedereen gewoon moet dragen waar hij/zij zich lekker in voelt, ongeacht wat anderen vinden of denken. Ik kom uit een klein dorpje en daar wordt anders naar trends gekeken dan in de stad. Ik vind het af en toe jammer dat mensen over bepaalde items zeggen: ‘Maar wanneer moet ik dit aan?’.  Als jij je er fijn in voelt, kan het namelijk altijd.

Wil jij net zoals Macy starten met de jaaropleiding Allround Styling op Style School ByDanie ? Schrijf je hier in.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.