fbpx Skip to content

Student spotlight: Femke en Marieke

Student spotlight: Femke en Marieke

Iedere week zetten wij een styling studente in het zonnetje. Niet alleen omdat ze dol zijn op mode, maar ook omdat we jou graag willen laten zien wat een cursus of jaaropleiding inhoudt. Vandaag staan fashion twins Femke en Marieke in de Student Spotlight >

Vraag 1: Style School girls, vertel eens een aantal weetjes over jezelf

Wij zijn Femke en Marieke Jacobs én tweeling. We zijn 21 jaar en verkoopmedewerkers bij Paul Jacobs Fashion, de kledingzaak van onze ouders. Daarom volgen wij de cursus Personal Styling.

Femke: “Over mij als individu – ik houd van shoppen, sushi en prosecco. Als je met mij in huis woont, hoor je regelmatig: “Ik heb niks om aan te trekken..”. Het allerliefste ga ik op stap met vriendinnen en uiteten, ook ben ik zeer verslaafd aan Tony Chocolonely.”

Marieke: “Ik ben niet helemaal identiek aan mijn zus. Ik houd wel ook van chocola, ijs, shoppen en op vakantie gaan. Wat ik vreselijk vind? Zeurende, negatieve mensen of ongeduldige, opdringerige mensen. Oké, mijn quote lijkt wel iets op die van mijn zus, namelijk: “Ik heb echt nieuwe kleren nodig.” Het allerliefst ga ik een dagje weg met familie of drink ik drankjes met vrienden.

Vraag 2: Waarom hebben jullie voor Personal Styling gekozen?

Marieke: “Omdat ik graag creatief bezig wil zijn met mode. Het me leuk lijkt om mensen mooier te mogen maken en te stylen met mijn eigen combinaties. De lessen tot nu toe vind ik mega interessant en leerzaam. Elke les leer ik zoveel. Het is heel leuk dat je zelf aan de slag mag, zodat je alles ook echt leert voor later. Verder vind ik de groep heel gezellig en worden de lessen goed gegeven door de ervaren stylisten!”

Femke: “Deze cursus paste het best bij mij toen ik op de site van Style School ByDanie keek. Omdat ik in de mode werk en ook met styling bezig ben was dit een goede keus. Ik ervaar de lessen tot nu toe als super leerzaam. We hebben een gezellige groep en de lessen die we krijgen zijn afwisselend en leuk, omdat het vooral praktijk is.”

Vraag 3: Waarom vinden jullie styling zo leuk?

Marieke: “Veel zelf mogen doen, veel praktijk, je eigen creaties mogen maken en mensen  stylen met jouw combinaties, zodat zij de mooiste versie van zichzelf worden!”

Femke: “Dat je mensen mooier kan maken door middel van de juiste kledingkeuze en een passend stylingadvies. Je kan mensen meer zelfvertrouwen geven. Daar wordt niet alleen de klant vrolijk van maar ook de stylist zelf. Het is ook heel afwisselend werk. Dat maakt het zo leuk.”

“Beauty begins the moment you decide to be yourself” – Coco Chanel

Vraag 4: Wie geeft jullie inspiratie?

Marieke: “Ik vind Olivia Palermo, Blake Lively en Negin Mirsalehi een echte inspiratie”

Femke: “Olivia Palermo, omdat zij een chique, naturele stijl heeft. Ze draagt altijd mooie rustige outfits en ziet er super stijlvol uit. Ik houd zelf ook van rustige outfits, mooie pastelkleuren en goede basics.”

Vraag 5: Waar gaan we jullie over 5 jaar vinden?

Marieke: “Over 5 jaar zie ik mezelf werken in een kledingzaak als stylist voor klanten of misschien de styling voor BN’ers op tv. Ik zie mezelf ook wel werken in een modern koffiezaakje, toch een beetje in de richting van horeca, maar dan wel daarnaast iets met mode. Misschien wel iets samen met mijn zus in de richting van mode en styling.”

Femke: “Over 5 jaar zie ik mezelf in de mode werken. Ik wil vooral met styling bezig zijn in bekende kledingzaken. Dat lijkt me het allerleukst. Ook denken we samen wel eens na over een eigen label opzetten, maar dat is iets voor in de toekomst.”

Wil jij net zoals de fashion twins starten met de cursus Personal Styling? Schrijf je hier in.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.