fbpx Skip to content

Student Spotlight: Meet Gio

Student Spotlight: Meet Gio

Iedere week zetten wij een styling student in het zonnetje. Vandaag staat student Gio Florentina in de Student Spotlight. En dat is extra leuk, want hij is de enige man die de opleiding Personal Styling volgt. >

Vraag 1: Gio, vertel kort eens over jezelf.

Mijn naam is Gio Florentina en ik ben 34 jaar oud. Ik ben werkzaam als etaleur voor een multibrandstore met 50 vestigingen, dus ik vroem heel Nederland door. Ik omschrijf mezelf als gangmaker, optimistisch, enthousiast en vrolijk. Ik ben erg sociaal ingesteld en spreek het liefst iedere dag met mijn vrienden af.

Vraag 2: Waarom heb je voor de cursus Personal Styling gekozen?

Ik heb geen fashionstudie afgerond, maar miste toch wel wat theorie en wat in’s en out’s van het vak. Zodat ik in de praktijk wat zelfverzekerder overkom bij de klant.

Vraag 3: Wat maakt dit vak zo leuk?

Als stylist is het aan jou de taak om te inspireren, of om de klant uit zijn of haar comfortzone te laten denken. Dat laatste is voor mij een super leuke uitdaging.

“I’ve got 99 problems, but shoes and clothes ain’t one!”

Vraag 4: Wat ga je met het geleerde doen?

Ik wil wat ik geleerd heb tijdens de cursus toepassen in de praktijk. Ik vond de praktijkdag bij van Dijk Waalwijk ook echt leuk. Wel spannend, want het was nu voor het echie, maar ik had een tevreden klant die met een paar leuke items naar huis ging. Mission completed!

Vraag 5: Wie is jouw inspirator?

A$AP Rocky. Hij komt met alles weg en is een kameleon. Van streetwear tot een maatpak – hij rockt ‘t.

Vraag 6: Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik hoop over vijf jaar een ruim klantenbestand opgebouwd te hebben, waarvan ik de styling op mij neem. En het liefst zou ik ook willen reizen als stylist.

Wil jij net zoals Gio de cursus Personal Styling volgen? Klik hier voor meer informatie.

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.