fbpx Skip to content

Eindshoot Viola

Eindshoot Viola

Om de jaaropleiding Allround Styling succesvol af te ronden, werden alle studenten uitgedaagd om een toffe locatieshoot neer te zetten. Zo ook Viola. Zij vertelt je vandaag over haar werk. Read more!

“De titel van deze schoolopdracht is Queen Bee. Ik vind Beyoncé een geweldige zangeres en sterke vrouw, zo kwam ik al snel aan de titel. Bijen zijn ook belangrijk voor onze samenleving en het leek mij tof om de shoot bij een imkerij te doen.

De bijen leven in de natuur, dus het was een must dat de locatie een natuurlijke omgeving had. Via marktplaats kreeg ik een tip om bij De Bimd IVN Laarbeek in Aarle Rixel mijn verzoek te doen. Ik kreeg van Bert Lemmens, een van de beheerders van De Bimd, meteen de goedkeuring.

Het team organiseren voor deze shoot was intens. Ik heb eerst Cachet Models telefonisch benaderd. Hilde van Gastel had interesse. Belangrijk was dat ze de fotograaf moesten kennen of zijn/haar werk wilden zien. Ik heb ze meteen gevraagd wie zij zouden aanraden, en zo kreeg ik namen van fotografen die ik vervolgens allen heb benaderd. De fotograaf die het eerste positief reageerde, was Rhiannon Coolen. Via Rhiannon kreeg ik de tip om Sabine Schuurkes te benaderen voor make-up. Binnen drie dagen was mijn team rond.

Het was niet makkelijk om alle mensen in het team van alle gemakken te voorzien. Ik vond het namelijk belangrijk dat anderen het goed naar hun zin hadden, zij gingen tenslotte voor mij aan de slag. Omdat het voor mij de eerste keer was, merkte ik al snel dat ik het volgende keer toch anders wil aanpakken. Dan wil ik kieskeuriger zijn: niet te veel willen, waardoor ik het juist voor mezelf veel te moeilijk maak.

Ik ben zeker een ervaring rijker en het smaakt alleen nog naar meer. Ik wil dit gaan ontwikkelen: concepten bedenken en het tot in de puntjes uitvoeren.

Liefs,

Viola

Other stories

Other stories

Results: Still Shoot

Results: Still Shoot

Met still life styling, ofwel product styling, verzorg je niet de styling van de modellen maar de styling van items…
Vrijwerk shoot van Frauke

Vrijwerk shoot van Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.