fbpx Skip to content

Style School’s Ruby backstage bij show Maison365

Style School’s Ruby backstage bij show Maison365

De Style School ByDanie (oud-)studenten worden dit jaar achter de schermen ingezet als ‘dresser’. Amsterdam Fashion Week werd gisteren afgetrapt met de verfijnde, elegante show van David Laport, maar vandaag begon het avontuur voor onder andere Ruby de Meijer tijdens de show van Maison365. Zij stond vanmorgen al vroeg in de startblokken om haar taak als kleedster succesvol uit te voeren.

Ruby, vertel kort even iets over jouw fashion journey tot nu toe?

Mijn naam is Ruby, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Almere. Mijn passie voor mode is gegroeid sinds mijn vijftiende. Ik werkte naast school bij een retailbedrijf. Hier stuurde ik als leidinggevende VM’ers aan, maar mijn doel was toch om dit zelf te gaan doen. Nu is mijn beroep stylist dankzij de cursus Fashion Styling op Style School ByDanie, en mag ik bij Amsterdam Fashion Week achter de schermen aan de slag samen met andere Style School girls.

De eerste show waarbij je werd ingezet is de Maison365 show. Wat zijn jouw werkzaamheden backstage?

Mijn taak als ‘dresser’ is om de modellen zo comfortabel mogelijk, maar vooral ook zo snel mogelijk te switchen van kleding. Voor de show van Maison365 kreeg ik drie modellen toegewezen. Ik zorg ervoor dat de styling klopt, dat de juiste accessoires erbij zitten, en dat de modellen precies zo de catwalk op gaan als dat de ontwerper voor ogen heeft.

Hoe heb je de eerste show als ‘dresser’ ervaren?

Het was heel hectisch, maar ook super leerzaam en tof om mee te maken. Je weet dat alles snel achter elkaar moet. Je hebt om precies te zijn 12 seconden om de modellen om te kleden. Dit lukt alleen als je goed naar de instructies luistert, je geduld hebt, en je samen met je model vaart kunt maken. Mouwen opgestroopt, ja of nee? Wat is de snelste manier om de outfit aan te trekken?

Wat was voor jou het tofste moment tijdens de show?

Het hele moment van ‘dresser’ zijn is tof. Tijdens de repetitie en generale voel je al die heerlijke ‘vibe’. Zodra de show begint móet je wel echt presteren. Het moment waarop alle modellen de catwalk op lopen, dan denk je: ‘wauw, we did it!’. Hoe cool is het om te mogen werken voor Fashion Week? Allemaal dankzij Style School ByDanie en haar netwerk.  

Net zoals Ruby werkervaring op doen bij toonaangevende mode-evenementen zoals Fashion Week? En les krijgen van de crème de la crème van de mode? We would love to welcome you on board! www.styleschoolbydanie.com

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.