fbpx Skip to content

Kleedster Ruby bij fashion show Penn&Ink N.Y.

Kleedster Ruby bij fashion show Penn&Ink N.Y.

We hebben Style School ByDanie kleedster Ruby de Meijer in deze blog kort aan je voorgesteld. Tijdens Amsterdam Fashion Week neemt zij je elke dag mee backstage tijdens een aantal geweldige shows. Vandaag is het de beurt aan Penn&Ink N.Y.

Dit is de tweede show waarbij je als ‘dresser’ fungeert. Ben je excited?

Ja, ik wist natuurlijk dat we vandaag backstage aan de slag gingen voor het merk Penn&Ink N.Y. Dat is toch vanuit het oogpunt van stylist super. Hoe groter de naam, hoe beter. Het is zo tof dat je als ‘dresser’ als het ware bijdraagt aan het succes op de catwalk van zo’n toonaangevend label.

Hoe verliep de samenwerking met de designer?

Danie is voornamelijk het aanspreekpunt van de ‘dressers’. Zij stuurt ons waar nodig. Het creatieve brein achter deze nieuwe collectie heb ik ook ontmoet. Hij was erg betrokken. Zo kwam hij backstage om het hele team succes te wensen, en ook voordat de show begon bedankte hij ons uitgebreid voor het werk wat we achter de schermen doen. Echt heel oprecht, en aardig!

Hoe was de sfeer backstage?

De sfeer was net zoals gisteren heel prettig. Iedereen weet bij iedere show wat er van hem of haar verwacht wordt. Het was dan ook niet voor niets dat er dit keer geen generale repetitie plaatsvond. De eerste repetitie ging namelijk zo goed. Het tempo, de modellen, de catwalk, alles klopte. Tijdens deze show kreeg iedere kleedster twee modellen toegewezen die in drie verschillende outfits de catwalk op moesten.

Wat viel je, als stylist, op aan de nieuwe collectie van Penn&Ink N.Y.?

De collectie bestaat uit comfortabele stukken. Het is niet te ingewikkeld, maar toch vrouwelijk. Er werd gebruik gemaakt van linnen, rieten slippers en veel sportswear. Voor ons als kleedsters is dat fijn werken. Er komt namelijk niet veel poespas bij kijken, dus geen strikjes en ingewikkelde knoopjes. Dan kun je snel schakelen.

In samenwerking met Amsterdam Fashion Week kregen verschillende upcoming stylistes van Style School ByDanie de kans om dit mode-avontuur aan te gaan. Zien we jou volgend jaar ook? www.styleschoolbydanie.com 

Other stories

Other stories

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
Life is like a red carpet, walk it!

Life is like a red carpet, walk it!

Tijdens het blok TV & Celebrity Styling daagden educators en stylisten Kelly Huijsman & Björn Franke de studenten Allround Styling…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.